Wat Is een rugmarge in Word?

Wat Is een rugmarge in Word?


Microsoft Word biedt verschillende opties voor het instellen van de marges van het document dat u aan het bewerken bent. Naast normale paginamarges, misschien je hebt gemerkt instellingen voor iets genaamd "rugmarges." Wanneer u de rugmarges inschakelt, wordt extra ruimte toegevoegd aan de bestaande marges van uw document te staan voor de binding van het document.

Gebruik

Rugmarges beogen meer ruimte wilt toevoegen aan de normale marges van een document dat zal worden samengebonden; Dit zorgt ervoor dat geen van de tekst niet zichtbaar zodra de binding op zijn plaats is. Zelfs als u wilt gewoon uw document samen te nieten, of plaatsen binnen een tijdelijke bindend, toe te voegen dat een rugmarge geeft uw afgewerkte document een professioneler kijken en ervoor zorgen dat de leesbaarheid wordt bewaard.

Positie van rugmarge marge

Word meestal kunt u kiezen of u wilt de positie van de rugmarge van uw document aan de boven- of linkerkant van de pagina; Als u hebt uw document eerder ingesteld op de "spiegel marges," "katern" of "twee pagina's per vel" lay-outopties, Word de rugmarges automatisch ingesteld op een positie die overeenkomt met de gekozen lay-out.

Goot margebreedte

Wanneer u een rugmarge instelt, zijn voorzien van voldoende breedte om de pagina-indeling ziet er zelfs en evenwichtig. Als u niet zeker welke breedte bent te gebruiken voor een document dat u zal uzelf verbindend, een kopie van het document op kladje papier uitprinten en bind dit tijdelijk om te bepalen hoeveel ruimte de binding in beslag neemt; Als u uw document aan een professionele binder wilt verzenden, neem contact op met de binder en vragen welke breedte de rugmarge moet worden.

Marges vs. normale rugmarges

Hoewel u mogelijk ook ruimte voor het binden van het document door de bovenkant of de linkerkant marges handmatig aan te passen, het toevoegen van rugmarges is een efficiƫntere manier van de zelfde taak uit te voeren. Als u een normale marge om tegemoet voor de binding, zul je de marge berekenen zelf elke keer dat u wilt wijzigen de breedte van de marge zelf of de binding; met behulp van de goot margeoptie naast normale marges kunt u de breedte wijzigen van de marges en bindend zelfstandig, zonder aanvullende berekeningen uit te voeren.