Wat Is een PMC-sleuf op een iMac?

Wat Is een PMC-sleuf op een iMac?


Een videoslot PMC, Peripheral Component Interconnect Mezzanine-kaart, op een Apple iMac is een 160-pins-connector aan de onderzijde van de systeemkaart van de computer. De sleuf is niet direct toegankelijk en u kan niet verbinden met een externe hardware, DVD-station of ander hardwareonderdeel de sleuf. Binnen van de iMac handleiding, de PMC-sleuf niet wordt vermeld als een van de poorten van de computer en u geen toegang de sleuf via het besturingssysteem van de computer tot.

Doel

De PMC-sleuf is een uitbreidingssleuf voor toekomstige Apple hardwareapparaten — eventueel een externe FireWire-schijf of DVD video hardware. De sleuf op G3, "A"-versie iMac modellen aanwezig is en heet "Mezzanine." U moet fysiek open de iMac en draai van het moederbord ondersteboven om te zien de PMC-sleuf.

Nieuwere iMacs

Het slot is niet aanwezig op de ' B '-versie of nieuwere iMacs. Nieuwere iMacs bevatten een ander moederbord en een reeks van "slots". U kan niet toevoegen een PMC-sleuf aan nieuwere iMacs, noch zijn aansluitkabels beschikbaar voor het aansluiten van twee iMacs samen via hun PMC "slots".

Specificaties

De PMC-sleuf is wit en gesoldeerd op de iMac van het moederbord. De PMC-sleuf kunt u niet fysiek verwijderen — doen zo beschadigt het moederbord. De PMC-sleuf is vergelijkbaar met degene die zijn gevonden op Apple G3 Power Macs, die bekend als de persoonlijkheid-sleuf staat. Apparaten voor de sleuf van de persoonlijkheid van de G3 Power Mac's zijn niet compatibel met de iMac de PMC-sleuf.

Derde-partij gebruik

Geen hardware van derden apparaten zijn beschikbaar voor de iMac de PMC-sleuf, en Apple niet onthullen geen technische gegevens over de sleuf. Zonder technische gegevens weten niet een ontwikkelaar details van de sleuf van pin-configuratie, zoals welke pinnen verzenden gegevens, de gegevens overbrenging richting en welke pin of pinnen uitstoten een elektrische stroom.