Wat Is een MPP-uitbreiding?

Onderdeel van de Microsoft Office-softwaresuite, Microsoft Project gebruikt de bestandsextensie MPP om informatie te beheren met zakelijke projecten. Een MPP-bestand kunt tijdlijnen, schema's, begrotingen, takenlijsten en werk stroom gegevens opslaan in één bestand.

Functie

MPP bestanden laat een bedrijf centraliseren van alle informatie die is gekoppeld aan een zakelijke onderneming. Meestal maakt bedrijven een aparte MPP-bestand voor elk nieuw project dat zij ontwikkelen. Hoewel alleen Microsoft Project een MPP-bestand openen kunt, kan het softwareprogramma gegevens vestigen vanuit andere Office-toepassingen, inclusief Word, Excel en Access.

Voordelen

Werknemers kunnen een MPP-bestand via e-mail, delen via een netwerk of op een schijf om ervoor te zorgen dat iedereen heeft dezelfde informatie met betrekking tot een lopend project. Een MPP-projectbestand kunnen mensen gebruiken om te controleren dat een project goed op weg, of budgettaire kosten en voltooiing schema's bij te werken. Nieuwere versies van Microsoft Project kunnen het MPP-bestanden gegenereerd door oudere edities openen.

Geschiedenis

De eerste versie van Project Microsoft uitgebracht in 1984 voor het besturingssysteem DOS. Het bedrijf heeft de eerste Windows-compatibele versie van Microsoft Project in 1990. Vijf jaar later vrijgelaten, was Project 95 de eerste versie van Project om te beschikken over Office integratie.