Wat Is een MDB-bestand?

Wat Is een MDB-bestand?


Steeds vertrouwd met een MDB-bestand is een goed idee als u van plan bent om te beginnen met het werken met databases. MDB is de bestandsextensie van een Microsoft Office Access-database. Access is een relationeel databasebeheersysteem dat deel van de Microsoft Office-suite uitmaakt. Met Access kunt u snel en gemakkelijk maken kleine lokale databases voor één gebruiker of meerdere gebruikers. U kunt ook het maken van kleine programma's in Access met behulp van Visual Basic for Applications, een programmeertaal waarmee u routinetaken automatiseren.

Geschiedenis

De bestandsindeling voor versies van Access ouder dan Office Access 2007 is de bestandsextensie .mdb. Nieuwere versies van Access kunnen nog open '.mdb' bestanden en ze normaal gebruiken als het bestand is opgeslagen in de bestandsindelingen van Access 2000 of 2002-2203. Als het databasebestand zelfs ouder is wordt dan u gevraagd om de upgrade van de database naar de bestandsindeling die momenteel is ingesteld als de standaard. De nieuwere versie van Access gebruikt de extensie '.accdb' en de '.mdb' bestandsextensies niet profiteren van de nieuwe functies waarvoor de bestandsindeling "ACCDB-".

Relationele Databases

Relationele databases gebruiken meerdere tabellen met relaties tussen tabellen voor gegevensopslag in plaats van één tabel gebruikt voor het opslaan van alle gegevens. Met behulp van relaties kunnen u voorkomen dat redundante gegevens die moeilijk worden kan te traceren in grote databases. Verschillende typen tabelrelaties omvatten een-op-veel relatie waar een rij in tabel A kan hebben vele overeenkomstige rijen in tabel B, maar een rij in tabel B kan alleen wedstrijd één rij in tabel A. veel-op-veel relaties een rij in tabel A kan overeenkomen met vele rijen in tabel B en vice versa.

Gegevens importeren

Vaak mensen beginnen met het verkennen van Access '.mdb'-bestanden na het eerste gebouw een lijst in Excel. De meeste mensen zijn bekend met excel zodat zij beginnen het te gebruiken als een database. Zodra de lijst van informatie groeit wordt het werkblad moeilijker te organiseren en bij te houden. U kunt gemakkelijk een werkblad importeren in een nieuwe databasetabel in Access met behulp van een wizard. Zodra u de gegevens u kunt maken van andere tabellen en relaties maken importeert.

Automatisering

Veel handmatige processen in een Access-database, kunt u automatiseren. Access is een COM-component die automatisering op twee manieren ondersteunt. Vanuit Access kunt u werken met objecten die door een ander onderdeel wordt geleverd of Access levert ook bijbehorende objecten aan andere COM-componenten. Gebruikersinterfaces kunnen gemakkelijk worden gemaakt zodat u een gebruiksvriendelijke manier voor het invoeren van gegevens in uw database. Daarnaast kunt u andere Microsoft Office-toepassingen van Access met behulp van de toepassingsobjecten.