Wat is een logisch station?

Als de prijs van computer mediaopslag daalt en meer opslagruimte vereist is, kunnen sommige gebruikers vinden zelf partitioneren van een fysieke harde schijf in twee of meer virtuele opslageenheden bekend als logische stations. Hoewel deze virtuele drives bevinden zich op één stuk van fysieke opslagapparatuur, zijn ze in praktisch gebruik als een reeks van kleinere, gescheiden schijfstations. Dit artikel zal onderzoeken hoe een fysieke schijf is gepartitioneerd in meerdere stations, enkele voordelen van het gebruik van logische stations, een paar misvattingen en enkele overwegingen bij het gebruik van dergelijke opslagplaatsen.

Functie

Als een gloednieuwe harde schijf is geleverd door de fabrikant geïnstalleerd op een computer, is het nieuwe station gratis alle opmaak of andere gebruiker-specifieke bewerkingen. Het station wilt gebruiken, moet de gebruiker eerst een fysieke indeling op de schijf (om het te krijgen klaar voor gebruik), dan een logische indeling (te bereiden voor gebruik in de beoogde gebruiksomgeving en ter ondersteuning van de structuren van het juiste bestand) uitvoeren. Wanneer de logische opmaak wordt uitgevoerd, kan de schijf worden opgedeeld in meerdere logische stations, gebieden van de schijf die door de computer als afzonderlijke schijven leest gegevens logisch worden gescheiden. Wanneer de gebruiker de computer-- of computers in een netwerk verbinding met het station, de logische opmaak oorzaken daarvan te zien als een reeks van opslagapparaten in plaats van een stevige harde schijf. Terwijl de gegevens op de schijf is fysiek opgeslagen op de zelfde apparaten, computers die de aandrijving als verschillende logische afdelingen zien kunnen alleen toegang tot de logische stations waaraan ze gekoppeld zijn.

Voordelen

De verdeling van de logische schijf van computer opslag helpt verschillende doeleinden dienen. Gebruikers die niet mengen gegevens willen--persoonlijke bestanden scheiden van gevoelige bedrijfsgegevens, bijvoorbeeld--like kunt gebruiken elke logische aandrijving afzonderlijk, bijna twee verschillende computeromgevingen. Gebruikers die willen gebruiken twee afzonderlijke besturingssystemen (OS), zoals Microsoft Windows en Linux of Macintosh OS X kunnen installeren een OS op elke logische schijf zodat de incompatibele bestandstypen gescheiden. Bovendien kunnen meerdere gebruikers van het netwerk verbinden met hun eigen afzonderlijke logisch station, hun individuele gegevens gescheiden houdt beschermde van alle andere gebruikers (behalve de netwerkbeheerder).

Grootte

Logische stations kunnen worden gemaakt in vrijwel elk denkbaar formaat. Hoewel ze nu praktisch nutteloos zijn, zijn logische stations gemaakt in maten zo klein als een megabyte. Het typische logische station in hedendaagse computeromgeving kan zo klein als 100 megabytes (100MB), maar de standaardgrootte van de logische schijf gebruikt in IBM systeemconfiguraties is ongeveer 2 GB (2GB). Volgens IBM is de huidige maximale grootte voor een logisch station ongeveer twee terabytes (2 TB).

Identificatie

Hoe een logisch station op de computer van een gebruiker wordt geïdentificeerd, hangt af van hoe die computer maakt verbinding met het station. In een typisch huis setup waar een Windows-computer toegang krijgen vele logische stations tot kan, de identificatie van de schijf is toegewezen door de volgorde waarin de stationsaanduiding is toegewezen (de eerste harde schijf wordt meestal toegewezen aan een brief van C, het volgende station is aangewezen D, de volgende E, enzovoort). Macintosh en Linux/UNIX-gebruikers kunnen het station identificeren door een leesbare naam aan toe te wijzen, zoals "Mijn harde schijf," "Mijn tweede Drive," "Mijn vrienden Drive." In een zakelijke, thin-client of grote netwerkomgeving waar de gebruiker alleen toegang heeft tot een enkele logische schijf, deze schijf is over het algemeen door de netwerkclient beschouwd als het enige opslagstation beschikbaar en wordt behandeld als ware het een eenzame station is geïnstalleerd in de machine (niettemin UNIX of Macintosh netwerkgebruikers de naam toegewezen aan het station door de netwerkbeheerder zien kunnen).

Overwegingen

Logische stations kunnen vrij nuttig zijn in huis, netwerk, of zakelijke toepassingen. Ze zijn echter niet zonder hun waarschuwingen. Omdat logische stations gewoon logische partities op een enkele fysieke opslagapparaat zijn, zijn kwestie die gevolgen heeft voor het fysieke apparaat ook van invloed op alle logische stations woonachtig op dat apparaat. In een stroomstoring, kunnen meerdere gebruikers een verlies van dienst optreden wanneer het fysieke station niet meer beschikbaar is. In het geval van een natuurramp, brand of andere katastrofisch verlies van een fysiek apparaat met meerdere logische stations, kan het verlies van gegevens gelijkgesteld aan het verliezen van meerdere harde schijven. Ten slotte kunt crashes van de harde schijf die meestal van invloed zijn op slechts één gebruiker de wijdverbreide verlies van gegevens als meerdere gebruikers op dat station voor hun logische opslag vertrouwen.