Wat Is een ISO-kopie?Een ISO-bestand, ook wel genoemd een imagebestand, is een directe kopie van een CD of DVD. De indeling van het ISO-bestand wordt vaak gebruikt voor het maken van back-ups van DVD's en cd's met films en computerspelletjes.

Afspelen van een ISO-kopie

U hebt twee opties voor het afspelen van een ISO-kopie op uw computer. Als de ISO-kopie op een schijf is, moet het laden van de auto-speleigenschap en automatisch afgespeeld wanneer u de schijf plaatst. Als uw exemplaar van de ISO een bestand dat u hebt gedownload is, zul je het ISO-bestand met behulp van een mediaspeler of gespecialiseerde programma dat een virtuele schijfstation emuleert "mounten".

Branden van een ISO-kopie

Als u een ISO-bestand op uw computer hebt en wilt branden in een afspeelbare schijf, zal u moeten verwerven van een programma voor deze functie. Een gratis programma dat is makkelijk te gebruiken is ImgBurn. Een verbrande ISO-kopie van een DVD is weggelegd in de meeste DVD-spelers.

Waarschuwingen

Het is illegaal om een ISO-kopie in uw bezit, als u niet de eigenaar van de oorspronkelijke media. Zelfs toen, kan het nog steeds niet worden toegestaan. Als u ISO-bestanden voor het illegaal downloaden, riskeert u boetes en een onderbreking in dienst van uw Internet-provider.