Wat Is een ISO-bestand?

Het bijhouden van alle bestandsextensies kunnen zeer tijdrovend, dus maak je geen zorgen als u niet zeker bent wat een ISO-bestand is of wat u het bestand kunt openen. Als een recente download die u hebt voltooid in een ISO-bestand op het bureaublad resulteerde, het bestand is eenvoudig te gebruiken en met behulp van het niet kost je geen geld.

Wat Is een ISO-bestand?


Een ISO-bestand is een virtuele schijf.

Wat het is

Een ISO-bestand is een virtuele CD opgenomen in een enkel bestand. Opgenomen in dit bestand is al de gegevens die nodig zijn om een perfecte replica van een gegevens-CD maken. ISO-bestanden zijn handig omdat ze het mogelijk maken om een schijf als een enkel bestand, ideaal voor gebruikers om te downloaden online en vervolgens branden naar een CD die zich verspreiden.

Gebruik

Veelvoorkomende toepassingen voor ISO-bestanden bevatten distributie van besturingssystemen (Ubuntu Linux, bijvoorbeeld) of de distributie van DVD-films, met inbegrip van menu's, in hun geheel (soms juridisch, vaak niet). In wezen, iets dat gewoonlijk wordt verspreid als een CD of DVD kan uitgroeien tot een ISO. Sommige gebruikers zal deze ISOs naar schijven branden na het downloaden van hen, terwijl sommigen verkiezen te monteren vrijwel dergelijke beelden, af te zien van helemaal branden.

Geschiedenis

De ISO-notatie werd opgericht door de International Standards Organization (of ISO, als het meer algemeen bekend) in 1987 als het standaard bestandsstructuur voor optische schijven. Deze standaard wordt tegenwoordig gebruikt voor cd's, DVD's en zelfs Blu-ray-schijven voor het coderen van gegevens. ISO-bestanden worden zo genoemd omdat ze gebruik maken van de open standaard die de International Standards Organization gebouwd om een perfecte replica maken van een CD op de harde schijf van een computer.

Branden

Als u branden van een ISO-bestand op een CD of DVD wilt, kijken niet verder dan de brandende software die normaal gesproken u gebruikt om te branden bestanden naar schijf; meeste dergelijke programma's kunnen openen van ISO-bestanden en brand ze naar de schijf correct.

Mac en Linux gebruikers kunnen gewoon met de rechtermuisknop op een ISO, dan klikt u op 'Image branden op schijf' om de beelden op een CD branden. Windows-gebruikers die die dezelfde functionaliteit willen kunnen ISO Recorder---een gratis programma dat die functie toegevoegd aan Windows Verkenner installeren.

Maken

ISO bestanden kunnen worden gemaakt vanaf een CD of DVD, uitgaande van dat de schijf in kwestie is niet beveiligd tegen kopiƫren. Meest brandende software beschikbaar omvat vandaag de "Burn disc image"-functie, zodat gebruikers een ISO-bestand in plaats van fysiek branden van de schijf maken.