Wat Is een ingesloten systeem?

Ingebedde systemen kunnen worden gevonden in bijna alle elektronica van's werelds. Ze maken van elektronica voor het uitvoeren van een breed scala van functies, en goedkoop kunnen worden geïmplementeerd.

Definitie

Een embedded systeem is een elektronische machine of apparaat met de processor van een computer binnen. Net als een standaard computer loopt de processor in een ingesloten systeem software. Echter, de software is in het interne geheugen van het apparaat en is een permanent onderdeel van het systeem.

Voorbeelden

De meeste van de Elektronika van de consument van vandaag bevatten ingebedde systemen, zoals draagbare audiospelers en digitale camera's, mobiele telefoons, game-systemen, televisies. Ingebedde systemen worden ook gebruikt voor industriële en professionele toepassingen, zoals auto's, vliegtuigen en fabriek apparatuur.

Geschiedenis

De Intel 4004 was's werelds eerste processor van de computer, en het is ontworpen voor gebruik in een embedded system: een rekenmachine.

Prijs

Ingebedde systemen zijn populair bij elektronica hobbyisten als gevolg van hun lage kosten. Meest voorkomende embedded systeem boards kunnen worden gekocht bij veiling websites voor onder $20 (op basis van de prijzen van de 2009).

Fun Fact

Microsoft heeft het Windows-besturingssysteem voor gebruik in ingesloten apparaten aangepast. De Sega Dreamcast game console gebruikt een ingesloten versie van Windows, Windows CE.