Wat Is een FSB op een moederbord?

Wat Is een FSB op een moederbord?


De systeemkaart van een computer bestaat uit veel verschillende onderdelen, elk met een ander doel. Een van de centrale onderdelen in sommige systeem ontwerpen in de FSB, of Front Side Bus, gebruikt om te verbinden van de computer centrale verwerkingseenheid met de rest van de computer.

De CPU

Van de computer centrale verwerkingseenheid voert de wiskundige berekeningen als een programma wilt uitvoeren. Elk programma is opgebouwd uit een reeks instructies die zijn gegeven aan de CPU uit te voeren na elkaar.

De Northbridge

De Northbridge is de component die interfacet met de CPU en vergemakkelijkt de communicatie met verschillende systemen, zoals geheugen van de computer. De Northbridge wordt ook wel de geheugencontrollerhub.

Doel van de Front Side Bus

Een "bus" is een communicatie-interface waardoor de overdracht van gegevens tussen computeronderdelen. Afhankelijk van het ontwerp, kan een moederbord bevatten meerdere verschillende bussen. De front side bus is de meest belangrijke van deze, die fungeert als de koppeling tussen de CPU en de Northbridge, en op zijn beurt de rest van de onderdelen van de computer.

De Front Side Bus en CPU-snelheid

De front side bus heeft een set "kloksnelheid" of "bussnelheid," controle van de snelheid dat gegevens over de bus is verstuurd. Voor het berekenen van de snelheid van de CPU in megahertz of gigahertz, de kloksnelheid van de processor "multiplier" wordt vermenigvuldigd, een fabrikant opgegeven getal dat is niet in de meeste CPU's verstelbaar. Veel computer liefhebbers aanpassen de snelheid van hun computer CPU door het aanpassen van de kloksnelheid van de front side bus, een activiteit genoemd "overklokken."