Wat Is een Firewall voor een Computer?

Wat Is een Firewall voor een Computer?


In de meest algemene voorwaarden is een firewall een computersoftware of hardware die scant en informatie verzonden van de ene computer naar de andere filters. Omdat ze een vorm van computerbeveiliging bieden, zijn firewalls gemakkelijk verward met anti-virus of anti-spyware programma's. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen in wat elk is bedoeld om te doen en hoe ze werken.

Doel

Firewalls kunnen worden gebruikt zowel om te voorkomen dat schadelijke informatie van haar weg naar uw computer, of om te voorkomen dat een computer geen specifieke informatie afgeven. Scholen en bedrijven maken vaak gebruik van firewalls te controleren Internet-verkeer op hun netwerk. Een bedrijf dat zich met persoonlijke of gevoelige gegevens bezighoudt kan een firewall om te zorgen dat werknemers niet specifieke informatie uit het netwerk verzendt tewerkstellen. Vele routers zijn uitgerust met ingebouwde firewalls, maar moet ook u een lokaal op uw computer om er zeker van te zijn dat een infectie van de ene computer aangesloten op het netwerk kan niet naar de andere verspreiden.

Hoe ze werken

Elke firewall werkt iets anders. Deze die zijn opgenomen in Windows-besturingssystemen en routers in het algemeen richten op het blokkeren van alle binnenkomende informatie die uw computer is niet specifiek gevraagd. Bijvoorbeeld, wanneer u een website bezoekt, stuurt uw computer een verzoek naar de site via de firewall. De firewall weet dan om informatie van die site op uw computer. Firewalls kunnen ook worden geprogrammeerd om het blokkeren van specifieke bestandstypen of zelfs woorden of sleutelzinnen.

Voordelen

Een firewall zorgt voor een goede deal van veiligheid tijdens het surfen op het Internet, met name voor gebruikers die hun computers continu verbonden verlaten. Zonder een firewall, kan schadelijke programma's of zelfs mensen toegang tot uw computer om informatie daar opgeslagen bekijken of zelfs installeren en uitvoeren van programma's.

Nadelen

Firewalls zijn niet bedoeld om schadelijke bestanden die hebben al hun weg naar uw computer te verwijderen. Ze scannen informatie zoals het wordt gebruikt, alleen als het gaat voorbij aan een Internet of lokale verbinding. Firewalls beschermen niet u tegen schadelijke informatie gekoppeld aan e-mails. Dit betekent dat u ook een anti-virusprogramma dat van de bestanden op uw harde schijf voor schadelijke of verdachte gedrag controleren kan moet uitvoeren. Firewalls kunnen soms, maken het moeilijk of onmogelijk voor een programma voor het verzenden van informatie via een netwerk. Moderne firewalls kunnen u om de blokkering van specifieke programma's die u betrouwbaar acht. De firewall zal niet scannen informatie overgedragen door dat programma, waardoor het mogelijk is om te werken zoals de bedoeling is.