Wat Is een FAT-station?

Wat een FAT-station hebt! Dat is niet alleen slang voor awesome, hierin ook een soort bestandssysteem gebruikt op een harde schijf. Enige software-ontwikkelaars en IT-professionals moeten echt begrijpen de ingewikkelde details. Hier is een snel overzicht voor de rest van ons.

Naam

VET verwijst niet naar de fysieke verschijning van een harde schijf. Het is een acroniem voor "File Allocation Table," een soort bestandssysteem dat wordt gebruikt op een schijf. De FAT architectuur werd ontwikkeld door Microsoft.

Functie

FAT-schijven worden gebruikt voor het opslaan van informatie. File Allocation Table bepaalt hoe de gegevens wordt opgeslagen, beheerd en teruggeplaatst. Bestanden zijn opgeslagen op de schijf; hun locatie is vermeld in de tabel, waardoor het mogelijk is voor het besturingssysteem om een bepaald bestand uit vele anderen wanneer een gebruiker te zoeken of software proces hierom vraagt.

Betekenis

Omdat vet eenvoudig en breed gedragen is, wordt het gebruikt in een verscheidenheid van elektronische apparaten. FAT-schijven zijn bijvoorbeeld de standaard voor digitale camera's.

Nadelen

Het FAT-systeem kan leiden tot verspilling van ruimte, omdat elk toegewezen cluster op de schijf kan alleen het bezit van een bestand, ongeacht hoe klein het bestand is.

Alternatieven

FAT-schijven zijn gemeenschappelijk, maar ze zijn niet de enige oplossing gebruikt op schijfstations. Microsoft ontwikkeld HPFS- en NTFS-zoals verbeteringen aan de FAT architectuur. Andere bestandssystemen gebruikte omvatten het Unix-bestandssysteem (UFS) en de hiƫrarchische bestandssysteem (HFS en HFS +) ontwikkeld door Apple.