Wat Is een DSL-Modem?Een digitale abonnee of DSL-lijn, is een soort high-speed Internet-technologie die digitale gegevens via een gewone lokale telefoon-netwerk verzendt. Een DSL-modem is een hardwareonderdeel dat bedoeld is om verbinding te maken met een computer of een router aan een DSL internetverbinding. Het acroniem DSL oorspronkelijk stond voor "digital subscriber loop", maar werd later vervangen door een meer gebruikersvriendelijke term: lijn digital subscriber line.

Functie

DSL-technologie wordt mogelijk gemaakt door het feit dat een normale telefoon lijn (of de vlakte oude dienst van de kabeltelefoon--potten--zoals dat heet) is samengesteld uit twee koperen draden te voeren gesprekken, in de vorm van analoge gegevens. Echter, de twee regels hebben de capaciteit te verzenden zelfs meer dan alleen telefoongesprekken. DSL modem technologie is ontworpen om te profiteren van deze extra capaciteit om digitale gegevens te verzenden.

Een DSL-modem werkt door de frequenties in een één telefoonlijn te verdelen in twee secties die worden genoemd "bands," met een hoge frequentie dat op of boven de 25 kilohertz, en de andere met een lage-frequentie op slechts 4 kilohertz of onder. Digitale gegevens worden overgebracht over de hoge frequentie band, terwijl stem overbrengingen zijn overgedragen aan de lage-frequentie-band.

Voordelen

Een belangrijk verschil tussen een DSL-modem en ISP inbelmodem is dat een lijn van digital subscriber line dezelfde telefoonlijn als een standaard telefoon kan delen. Het staat voor de telefoonlijn te gebruiken voor gesprekken, zelfs als de gebruiker is verbonden met het Internet. DSL biedt ook veel hogere snelheden dan dial-up met een gewone modem. Een ander belangrijk voordeel aangeboden door DSL-technologie is het feit dat het vereist weinig meer dan een DSL-modem en een bestaande telefoonlijn. De Internet-provider bevat vaak, zelfs de modem als onderdeel van de service.

Typen

De snelheid van de modem van DSL kan variëren naargelang de DSL-technologie, lijn voorwaarden en serviceniveau. Er zijn twee soorten DSL-technologie: lijn asymmetric digital subscriber line (ASDSL) en lijn symmetrische digital subscriber line (SDSL). ADSL wordt vaak gebruikt door thuisgebruikers en kleine bedrijven. De typische downloadsnelheid van een consument DSL-service varieert van 256 kilobits per seconde tot 24.000 kilobits per seconde. Op een ASDSL lijn, zal de upload-snelheid lager zijn dan de downloadsnelheid. Op een SDSL, zal de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid.

Functies

Wanneer een DSL-modem is geïnstalleerd in uw huis, zal een DSL-filter ook worden geïnstalleerd op elk van uw telefoonlijnen. De DSL-filter zal wegfilteren van de hoge frequenties van de telefoonlijn voor het overbrengen van digitale gegevens, terwijl de lagere frequenties voor uw telefoon te zenden van de menselijke stem te reserveren. Het is deze functie die het mogelijk om voor de vlakte oude telefoonservice maakt moet worden gebruikt voor Internet toegang en telefoon service op hetzelfde moment.

Betekenis

Een DSL-modem is een van de twee wezenlijke basiscomponenten van DSL apparatuur; de andere is een DSL-toegang multiplexer, ook wel aangeduid als een DSLAM. Net als andere modems is een DSL-modem in feite een transceiver die is aangesloten op uw computer via een ethernet- of USB-kabel en verzendt die gegevens van uw PC naar de DSL-lijn. De DSLAM, gelegen bij de ISP's faciliteiten, biedt een verbinding tussen de klanten afzonderlijke modems en het Internet.