Wat Is een DOCX in Word?

Wat Is een DOCX in Word?


Microsoft Word is het pakket van de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld. Het wordt verkocht als onderdeel van de productiviteitsreeks van Microsoft Office, waaronder programma's zoals Excel en PowerPoint. Microsoft ontwikkelt regelmatig nieuwe versies van deze programma's, en is steeds meer interesse in het Office-onderdeel programma's communiceren en gegevens delen inschakelen. Een belangrijke verandering kwam met de release van Microsoft Office 2007, toen nieuwe outputformaten werden geïntroduceerd. Dit is wanneer de extensie van het DOCX-bestand is gemaakt.

Bestanden met de extensie

Een bestandsextensie is het tweede deel van de naam van het bestand van een computer. Het bestaat uit de basisnaam door een punt ("."). Bestandsextensies zijn meestal drie - of vier-letter afkortingen of acroniemen die het mogelijk maken om snel denk dat de inhoud van het bestand of de toepassing waarmee het is gemaakt. De extensie van het DOCX-bestand is een XML-document geproduceerd door Microsoft Word. De uitbreiding is een wijziging van de oorspronkelijke bestandsextensie van Word-documenten, die was van DOC. Veel andere toepassingen gebruikt de extensie DOC. Echter alleen Microsoft Word gebruikt de extensie DOCX.

Extensible Markup Language

Het DOCX-bestand bevat gegevens die zijn geschreven in Open XML, die is een open standaard die door Microsoft wordt bevorderd. Het is een methode voor het opmaken van gegevens in een bestand en is een afgeleide van de Extensible Markup Language. Open XML is een indeling van tekst zonder opmaak met lay-out functies gemarkeerd door tags punthaken ("<>"). De norm is nauw gebaseerd op HTML, de Hypertext Markup Language, dat is de meest voorkomende methode voor het maken van webpagina's.

Bestandsstructuur

De bestanden met de extensie DOCX onderscheidt de nieuwe standaardindeling voor woord van het oude DOC formaat. Het DOC formaat was een binair bestand. DOCX-bestanden zijn geschreven in Open XML en vervolgens gecomprimeerd. Microsofts doel is te maken van dit bestand opmaken van een neutrale norm, waardoor documenten worden geopend in een toepassing. Het het zelfde bestand opmaak wordt toegepast op andere Microsoft Office-programma's.

Microsoft Office

Excel en PowerPoint zijn onderworpen aan dezelfde output wijzigingen als Microsoft Office 2007. Het DOC-bestand en van Excel XLS-bestand had meer mogelijkheden dan hun nieuwere tegenhangers met de extensie DOCX en XLSX. DOCs en XLSs gehouden ook macro's die zijn gekoppeld aan het document of werkblad. Dit is niet mogelijk in DOCX- en XLSX-bestanden. Microsoft gemaakt de DOCM en XLSM extensie voor documenten en spreadsheets die macro's bevatten. Een macro bestaat uit een opgenomen sequentie van commando's, zoals een klein programma, dat de verwerking van de gegevens binnen deze omgevingen automatiseert.