Wat Is een Discrete grafische kaart? 1

Een discrete grafische kaart is een hele secundaire of ondergeschikte systeem--een kleine computer, als je wilt--dat is verantwoordelijk voor het leveren van de beelden die u op het beeldscherm van uw computer ziet. Een typische discrete kaart bestaat uit een aparte, of discreet, graphics processing unit (GPU) en afzonderlijke grafische geheugen, hoewel sommige kaarten nog lenen van systeemgeheugen.

GPU

De GPU is een microprocessor die specifiek ontworpen voor de verwerking van 3D-graphics en is in wezen het "brein" van een discrete grafische kaart. De GPU interpreteert een reeks binaire instructies, bekend als de machine code, en omgezet in een signaal aan de monitor. Dit proces omvat het maken van een draad frame model, de pixels in te vullen en verlichting, textuur en kleur toe te voegen. Het is hoogst wiskundig intensief. De GPU voert de nodige berekeningen, vermindering van de lasten op de central processing unit (CPU) en het bevrijden van processorcycli, die kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden.

Prestaties

Verschillende factoren, waarvan sommige alleen blijken wanneer het is het uitvoeren van bepaalde taken, van invloed op de prestaties van een discrete-level grafische kaart. De core-kloksnelheid van een discrete grafische kaart--gemeten in cycli per seconde, of megahertz--miljoenen bepaalt de snelheid waartegen het voert de basishandelingen, terwijl het geheugen kloksnelheid bepaalt hoe snel de informatie wordt verspreid naar de GPU. Sommige krachtige GPU's is eigenlijk groter zijn dan de prestatiekenmerken van krachtige CPU's.

Discrete Versus geïntegreerde grafische oplossing

Het alternatief voor een aparte grafische kaart is een geïntegreerde grafische oplossing, waarbij de GPU is gekoppeld aan, of geïntegreerd in het moederbord van de computer. In dit geval deelt de GPU bronnen met de CPU en systeemgeheugen om informatie op het beeldscherm weer te geven. Geïntegreerde grafische kaart wellicht geschikt voor sommige 3D grafische toepassingen, maar is meestal minder krachtig en langzamer dan een discrete grafische kaart.

Toepassingen

Geïntegreerde grafische kaart mag voldoende voor surfen op het Web en fundamentele office-toepassingen, zoals tekstverwerking, maar voor krachtige professionele en consumententoepassingen, zoals high-definition video's of video games, een aparte grafische kaart is vaak essentieel. Een discrete-level grafische kaart is, door haar aard, meer rekenkracht dan een GPU geïntegreerd in het moederbord, die kan een punt van zorg zijn als de levensduur van de batterij is belangrijk voor je. Als u elke vorm van zware, graphics-gerelateerde programma, een aparte grafische kaart meestal biedt echter een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de beelden op het scherm, de snelheid waarmee ze weergegeven en de algehele systeemprestaties worden.