Wat Is een AntiVirus Software?

Antivirus software bestaat om computergebruikers te beschermen tegen virussen, wormen en spyware. Volgens Symantec, de makers van Norton Antivirus, zijn er meer dan 1 miljoen computervirussen. Vanwege de prevalentie van de virussen zijn er een heleboel opties voor computergebruikers in het gebied van antivirussoftware.

Geschiedenis

De eerste commerciële antivirus producten begon te verschijnen op de markt in de late jaren 1980. Dit werd al snel grootkapitaal met Symantec kopen van een van de toonaangevende makers van antivirussoftware, Peter Norton Computing, voor $70 miljoen in 1990. Nu vindt u talrijke softwareopties, zowel gratis en betaalde, om uw computer te beschermen.

Wat is antivirussoftware?

Antivirus software zal regelmatig scannen uw computer en zoeken naar virussen en andere schadelijke software die mogelijk op uw computer. Het is aan u hoe vaak u stormloop op, hoewel in het algemeen wordt aangeraden dat u elke avond of ten minste wekelijks draaien. Als de software een virus, vernietigt het meestal het. Daarnaast, zullen de meeste anti-virus programma's u beschermen terwijl u dagelijkse activiteiten zoals check e-mail en surfen op het Web. Wanneer u een bestand naar uw computer vanuit het Web of e-mail downloadt, zal de scanner controleren en te verifiëren dat het bestand OK en virus-vrij is. De software zal ook een update zogenaamde "antivirusdefinities." Deze definities worden regelmatig bijgewerkt als nieuwe virussen worden aangetroffen, omdat nieuwe zijn wezen vrijgegeven alle van de tijd.

Betaalde opties

Norton Antivirus heeft veel opties beschikbaar. Hun antivirus programma's allemaal abonnement gebaseerde. Hun meest elementaire program, Norton Antivirus, annuleerteken zitten had voor $39.99 per jaar voor een enkele computer. Dit is een complete set van hulpprogramma's anti-virussen en bevat een firewall voor uw computer. Er is ook Norton Internet Security, die is $59.99 voor maximaal drie computers in uw huis en heeft extra bescherming voor uw particuliere netwerk tegen aanvallen. Tenslotte is er Norton 360, die is $79.99 voor maximaal drie computers in uw huis, als alle functies van de eerdere versies bijhouden van al uw persoonlijke gegevens en kunnen beschermen. Credit card gegevens, adres, gebruikersnamen en wachtwoorden opslaan zal en deze gegevens niet alleen te beschermen maar helpen veilige formulieren invullen die deze gegevens op het Web nodig.

Gratis opties

Hoewel deze gratis optie geen een firewall of andere tools zoals Norton bevat, is AVG Free uitstekende software die uw computer tegen virussen en spyware beschermt. Terwijl het niet hebben van een firewall of veel van de andere functies die de betaalde versies hebben, heeft AVG Free volledige antivirus bescherming. Het zal de antivirus bijwerken definities, uitvoeren op een geplande basis en bescherming live op het Web tegen bedreigingen. Het waarschuwt u zelfs als een website is mogelijk schadelijke voordat u er surfen.

Waarvan één selecteren

In veel gevallen, zal AVG Free of Norton Antivirus volstaan. Echter, als u meerdere computers hebt uw huis, zwaar werken vanaf uw computer thuis of ga naar een heleboel sites die niet volledig betrouwbaar, dan kijken naar een van de betaalde opties zou de juiste beweging voor u.