Wat Is de rol van de eindgebruiker in het ontwikkelingsproces van de Database?

Een computersysteem databasesoftware fungeert als een efficiƫnte, veilige opslagplaats voor de gegevens van een organisatie. De eindgebruiker van een database meestal nooit ziet van de software of de bijbehorende bestanden, en wellicht niet bewust van hoe het systeem werkt. Omdat ze de toepassingssoftware bijhoudsjabloon die interactief werkt met de database gebruikt, echter moet de systeemprogrammeur bouwen de setup aan haar behoeften. De programmeur van het systeem doelen bespreekt met de gebruiker en vertaalt ze in een werkende configuratie.

Specificaties

Ingenieur draait op haar computer en haalt een lijst van onderdelen voor een stuk van machines. Ze ziet niet in de database waarin de onderdelenlijst opgeslagen, maar ze ziet haar schermen en afdrukken. Om het ontwerp van de onderdelen lijst systeem, een programmeur zit met de ingenieur en ontdekt wat voor soort informatie ze nodig heeft, dan maakt de database, schermen en rapporten van de specificaties van de gebruiker. Na verloop van tijd kan de programmeur het systeem in reactie op aanvragen van gebruikers voor nieuwe of opnieuw geconfigureerde functies herzien.

Regels

Eindgebruikers kunnen eisen dat een softwaresysteem volgens specifieke regels die vertegenwoordigen de normen of de verbodsbepalingen van een bedrijf, industrie of reeks wetten af te dwingen. Bijvoorbeeld, moet een systeem delen blokkeren items lood van toepassing in producten ontworpen voor huishoudelijk gebruik bevatten, of houden door een regel met de eis dat het gewicht van een machine mag nooit hoger zijn dan 200 pond. De programmeur is ingesteld van regels van de database die automatisch het afdwingen van deze beperkingen.

Importeren/exporteren

Gebruikers behouden vaak records in kleine spreadsheet-bestanden, voor het bijhouden van projecten, het maken van grafieken en andere dagelijkse taken. Een databaseprogrammeur kunt instellen in een toepassing die toestaat voor aangepaste export van het systeem, dat de eindgebruikers in een spreadsheetprogramma openen kunt. In deze situatie een systeemproces database kammen door de gegevens en schrijft records selecteren in een werkbladindeling te zetten. Als gegevens wilt verplaatsen in de tegenovergestelde richting, stelt de programmeur data-import routines die de database van gebruiker-gegenereerde bestanden voeden.

Schema

Sommige typen van database managementsoftware verwerkt gegevens automatisch op een schema. Dit type van tijd-gevoelige proces kan helpen een manager die behoefte heeft aan een dagelijks rapport dat geeft een overzicht van de vorige werkdag. 'S nachts uitgevoerd, kan een geplande routine deze informatie genereren. Andere geplande database processen kunnen rapporten maken of bestanden exporteren voor de week, de maand of het kwartaal. Zodra de gebruikers beschrijven en kwantificeren van hun terugkerende gegevens behoeften, kunt de programmeur instellen om de noodzakelijke processen.

Veiligheid

Databasebeveiliging moet weerspiegelen organisatorische rollen van gebruikers. Configuraties van database-toepassingen bieden de flexibiliteit om te verzekeren dat informatie bereikt alleen gebruikers met de noodzaak en het recht om het te zien. Bijvoorbeeld, een ingenieur krijgt volledige toegang tot haar onderdelendatabase maar kan records in de database salaris niet lezen. Omgekeerd, een menselijke hulpbronnen gebruiker kan volledige toegang krijgen tot loonlijst gegevens maar gebrek aan de privileges nodig om te bereiken de onderdelendatabase.