Wat Is de juiste manier om een CD schoon?

Wat Is de juiste manier om een CD schoon?


Het beste advies voor reiniging van cd's is niet te doen tenzij absoluut noodzakelijk. Als overslaan verhindert dat u genieten van de schijf en u het anders zou kunnen negeren, is dan schoonmaken proberend de moeite waard. Altijd schoon met een beweging van de centrum-naar-buiten, niet circulaire na het ringen. Het oppervlak van de cd's is gemakkelijker beschadigd dan DVD's, dus neem de grootste zorg.

Voorbereiding

Het oppervlak nodig schoonmaken is de bodem, glanzende zijde, niet vanaf de bovenzijde. Wees voorzichtig niet aan te raken de glanzende zijde met je vingers. Pick up van de schijf alleen door de randen of de center-gat.

Het verwijderen van stof

Begin met het verwijderen van stof met een licht vochtige schone doek die pluisvrije. Zacht en licht veeg vanuit het midden naar de rand. Een stofdoek in een blikje (lucht spray) ook stof kunt verwijderen.

Water en zeep

Maak een mengsel van een zachte vloeibare zeep en water (1 tsp. voor 1 kopje water). Doordrenk een doek in dit en veeg voorzichtig aan rand van centrum. Sluit af met een schone doek gedrenkt in schoon water.

Isopropyl Alcohol

Isopropyl alcohol is een alternatief voor zeep en water. Een paar druppels rond het oppervlak van de glanzende zijde van toepassing en veeg voorzichtig als hierboven.

Plakkerig residu

Voor plakkerig items zoals kauwgom raden webbronnen toe te passen van een kleine hoeveelheid tandpasta (niet de gel-type) met een wattenstaafje. Laten drogen voor meerdere dagen en verwijderen.

Schoonmaak Don'ts

Gebruik geen elke huishoudelijke reinigingsmiddelen, zoals lens reiniging papers, een oude lap rondslingeren of papieren handdoeken.