Wat Is de functie van een Hyperlink?

Wat Is de functie van een Hyperlink?


Als het Web kan worden vergeleken met een grote stad, zijn hyperlinks de wegen die u en via elk deel van die stad nemen. Hyperlinks u verbinding te maken met alles van een lokaal bestand op uw harde schijf om een online krant uit een ander deel van de wereld. In Web programmeren behoren hyperlinks tot de fundamentele elementen van een webpagina.

Beschrijving

Een hyperlink is een object in een Web-pagina of andere elektronische bestand dat naar een andere plaats in hetzelfde bestand of naar een volledig aparte locatie verwijst. Specifieke code of opmaak definieert het type hyperlink en doel locatie. Voor hyperlinks om te werken, moet een gebruiker toegang tot de link met een toepassing (zoals een webbrowser) die kan lezen van het document dat de hyperlink bevat.

Gebruik

Hyperlinks behoren tot de meest fundamentele aspecten van het World Wide Web. Via hyperlinks, kunnen gebruikers vanuit één locatie op het Web navigeren naar de andere. Hyperlinks worden ook gebruikt in andere elektronische documenten zoals PDF-bestanden, word processor-bestanden, spreadsheets en software help-documentatie. Een hyperlink kunt koppelen aan een bestand, een locatie zoals een website, een e-mailadres of een sectie van een document. De gebruiker hoeft niet te klikken op tekst voor toegang tot de link; u kunt ook instellen een link met foto's of andere afbeeldingen.

Syntaxis

Definieer hyperlinks in HTML, de < een > tag en het kenmerk "href". De notatie voor een hyperlink is < een href = "link" > anchor-tekst of afbeelding < /a >. De waarde van een hyperlink bestaat uit een protocol-id en de naam van een resource, die worden gescheiden door ":/ /." De protocol-id vertelt de webbrowser wat voor soort koppeling is; naam van de resource wijst naar de locatie. Samen vormen ze wat wordt genoemd een URL of Uniform Resource Locator. In het voorbeeld hieronder wordt het protocol "http" en "-www.ehow.com/" is de naam van de resource. De tekst "eHow" is de anchor-tekst die een gebruiker kan klikken om te volg de link.

In het volgende voorbeeld:

< een href = "eHow & lt; /a" > http://www.ehow.com/ "rel ="nofollow"> eHow & lt; /a >

Kleuren

Als u wilt dat gebruikers kunnen hyperlinks te onderscheiden van gewone tekst, weergegeven webbrowsers hyperlinks in bepaalde kleuren standaard. Vaak zijn links ook onderlijnd. Ontwerpers van het web kunnen browserinstellingen overschrijven door op te geven van link kleuren en tekenstijlen in webpagina's en opmaakmodellen. Kies tinten die contrast met andere elementen in uw webpagina's zodat uw bezoekers kunnen gemakkelijk de koppelingen zien. Selecteer kleuren die overeenkomen met uw website ontwerp voor esthetische doeleinden.