Wat Is de fout van een niet toegankelijke i/o-apparaat?

Een computer genereert een niet-toegankelijke I/O fout wanneer het geen toegang een bestand of een apparaat tot. Niet-toegankelijke I/O fout is een generieke term die op een willekeurig aantal problemen van mogelijke computerproblemen kunt toepassen. De term is algemeen, en verwijst niet naar een specifiek foutbericht. Oorzaken van niet-toegankelijke I/O fouten kunnen variëren van hardware naar softwareproblemen.

Oorzaken van niet-toegankelijke i/o-fouten

De meest voorkomende oorzaak van een niet-toegankelijke I/O fout is een niet-verbonden kabel. Wanneer de computer probeert te toegang tot een apparaat en na verschillende pogingen geen reactie krijgt, wordt dit type fout gegenereerd. Een ander voorkomende oorzaak is wanneer een programma probeert te openen van een bestand dat is verwijderd of verwijderd.

Wat zijn i/o-apparaten

Input/Output apparaten zijn onder andere de printer, een computertoetsenbord, de computermuis van een, de monitor, een microfoon, een harde schijf of een printer. Kan het andere apparaat dat de gebruiker aan een computer die stuurt gegevens naar het moederbord hecht, of gegevens worden ontvangen van het. Bijna alle randapparatuur tellen als I/O apparaten.

Slechte of beschadigde schijven

Niet-toegankelijke fouten I/O soms wanneer een computer kan de gegevens van een beschadigde schijf worden gelezen. In DOS en Windows komen deze berichten in het algemeen aan een bericht of dialoogvenster vak in Windows waarin u wordt gevraagd van de gebruiker wilt afbreken, opnieuw proberen of de gevraagde bewerking negeren. Als een CD of DVD bestand heeft deze fout gegenereerd, kan de fout soms door reiniging van de achterkant van de schijf, en met behulp van een laser cleaner op de schijf worden gewist.

Schijf in het station niet correct

Af en toe krijgt een gebruiker deze fout wanneer hij of zij niet een diskette, CD of DVD in een aandrijving correct heeft. Nemen van de schijf uit het station en brengen het terug in het station kunnen oplossen van deze fout, als een onjuist ingevoegde schijf de oorzaak is.

Niet-verbonden harde schijf/onjuist kabel Setup

Interne schijven vereist een specifieke set up. IDE harde schijven hebben slechts één master. Als een andere harde schijf haar pin heeft set onjuist, een gebruiker mogelijk geen toegang tot de gegevens, en hij ontvangt een bericht dat de schijf niet toegankelijk. Kabels komen ook los in de behuizing van een computer veroorzaken een niet-toegankelijke I/O fout. De gebruiker kan dit probleem oplossen door het openen van het geval, en de data kabels voor elke aandrijving veilig verbonden aan het moederbord en aan de achterkant van elk station.