Wat Is de DHT Limewire?

Wat Is de DHT Limewire?


LimeWire is een bestanddelend website die gebruikmaakt van een DHT, wat staat voor "distributed hash table." Een gedistribueerde hashtabel is een manier van opslaan en organiseren van informatie over vele verschillende harde schijven zonder een vorm van gecentraliseerde organisatie.

Geschiedenis van DHT

De eerste vier bedienbaar DHT netwerken werden Tapestry, Chord, gebak en CAN. Deze netwerken kwam online op ongeveer hetzelfde moment. Systemen als deze waren geïnspireerd door innovaties zoals Napster en Freenet en uiteindelijk leidde tot de oprichting van LimeWire.

LimeWire

LimeWire is een DHT peer-to-peer file sharing site die werd afgesloten op 26 oktober 2010 voor het schenden van copyright wetgeving. Het toegestaan gebruikers om te downloaden materiaal rechtstreeks vanaf de vaste schijven van andere computers die zijn gekoppeld aan het systeem LimeWire.

Hoe het werkt

Gebruikers die zich aanmelden om een deel van het netwerk van de LimeWire download een Digital Audio Access Protocol. Dit is het systeem waarmee het delen van bestanden om te kunnen worden. In dit systeem map gebruikers die ze vullen met bestanden die zij bereid zijn willen te delen. De inhoud van die map worden toegevoegd aan een database van bestanden die beschikbaar voor download via het netwerk van LimeWire zijn.