Wat Is de definitie van een on line Service?

Wat Is de definitie van een on line Service?


Voordat het Internet werd een huishoudelijke tool, kunnen computers met modems inbellen rechtstreeks naar bulletinboard-systemen. Hoewel vergelijkbaar met internetfora, was een BBS onhandig om te gebruiken--voorstellen hebben een nieuw telefoonnummer bellen elke keer dat je wilde voor een bezoek aan een andere website of het krijgen van een bezettoon wanneer een pagina had te veel bezoekers. In de late jaren 1970, een alternatief op de markt verschenen: de online serviceprovider. In tegenstelling tot de hedendaagse Internet serviceproviders, on line services niet toegang te verlenen tot het Internet maar aangeboden berichtraad, artikelen, spelletjes en e-mail via een één dial-up verbinding.

Vroege onlineservices

CompuServe begon in 1979 de eerste online service voor thuisgebruikers. De tekst-gebaseerde interface ziet er rudimentaire vandaag, maar op het moment, eigenschappen zoals levend praatje waren verkooppunten in vergelijking met trage communicatie over een BBS. Andere prominente online serviceproviders opgenomen Prodigy, die misten chatrooms maar aangeboden een gebruiksvriendelijke grafische interface, en America Online, die aan het eind van de jaren 1980 begonnen maar werd al snel een huishoudennaam dankzij haar verspreide installatieschijven. Deze reuzen werden vergezeld door vele alternatieven zoals GEnie, Delphi en BIX.

Verschillen met Internet-providers

Online diensten aangeboden een ingestelde groep van functies, zoals nieuwsberichten, games, chat rooms en berichtraad, maar in tegenstelling tot aanbieders van internetdiensten, zij niet toe klanten om het Internet te bereiken. Hun functies waren specifiek is voor elke service, dus een AOL-abonnee niet kon Prodigy berichtraad toegang en vice versa. Zelfs het World Wide Web, waar vandaag velen aan als synoniem met denken "being online," was niet toegankelijk is via een on line service tot en met 1995, toen Prodigy voor het eerst een webbrowser heeft toegevoegd. Zelfs toen, was een klant beperkt tot de ingebouwde Prodigy browser, in plaats van toegang via zelfstandige browsers zoals Internet Explorer en Netscape.

On line Services voor transformatie

Zoals het Web en het Internet in populariteit groeide, on line services die alleen een kleine zandbak van functies niet kon concurreren, en zij begonnen overgang in volwaardige ISP's. Prodigy toegang tot het volledige Internet opengesteld in 1997 met behoud van enkele unieke functies voor leden, maar uiteindelijk stilgelegd haar service in 1999. AOL soortgelijke wijzigingen aangebracht, maar verging het beter: op het moment van publicatie, de service nog steeds meer dan 2 miljoen inbel-klanten, hoewel dit is slechts een 10e van het klantenbestand had het een decennium eerder.

Andere definities

In het internettijdperk, is de term "online service" gekomen om het betekenen van een tool die op het Internet draait. Bijvoorbeeld, levert Google meerdere diensten, variërend van haar zoekmachine naar YouTube en Google Plus. Deze onlineservices hebben geen verbinding met de traditionele definitie van een on line serviceprovider--met behulp van een on line service, zoals een zoekmachine moet een bestaande Internet-verbinding via een Internet-provider.