Wat Is de DCOM-exploiteren?

Als u geen beveiligingsmaatregelen nemen, wordt uw computersysteem kwetsbaar voor cyberaanvallen. Microsoft ontwikkelde het distributed component objectmodel om de patch van deze beveiligingslekken. Deze patch, is echter niet altijd effectief en u moet DCOM gebruiken in combinatie met andere beveiligingsmaatregelen, zoals een antivirus software-applicatie te installeren en regelmatig bijwerken van uw systeem parameters.

DCOM

DCOM is gebaseerd op het component objectmodel en maakt gebruik van een
set interfaces waarmee servers en clients om te communiceren met dezelfde computer. Computers waarop het Windows-platform een DCOM hulpprogramma gebruiken, standaard ingeschakeld. Deze DCOM-toepassing, bevat echter een exploit waarmee potentieel hackers om toegang tot uw computersysteem door het installeren van wormen.

Het uitschakelen van DCOM

DCOM uitschakelt, wordt dit beveiligingslek permanent. DCOMbobulator is een terts-verschijnende partij verzoekschrift waarmee wordt gecontroleerd als de patches van Microsoft goed op uw systeem werken. Zodra u geverifieerd, zal deze toepassing DCOM afgesloten. Afhankelijk van de versie van Windows gebruikt, zal de DCOMbobulator ook de poorten die worden gebruikt om te communiceren met de DCOM sluiten. Dit voorkomt aanvallen op uw systeem met behulp van de DCOM-exploit.

Gevaar van het verwijderen van DCOM

Microsoft waarschuwt voor DCOM uit uw systeem verwijderen, omdat verwijdering leiden het verlies van sommige functionaliteit aan het Windows-besturingssysteem gerelateerde tot kan. Externe functies met behulp van DCOM kunnen bijvoorbeeld problemen ondervinden, omdat deze functies na verwijdering, kunnen geen verbinding met externe servers maken. Third-party applicaties op uw systeem kunnen bovendien rekenen op DCOM voor toegang tot gedeelde functies met andere netwerken. U wordt aangeraden uw testomgeving om te bepalen van de effecten van het uitschakelen van DCOM voor het begin van het proces.

Wat Is een Worm?

Een worm is een virus dat zich bevindt in het actieve geheugen van een computer en zelf repliceert. Meestal ontdekken u wormen nadat het virus gebruikt te veel bronnen van de computer, vertragen of stoppen van andere taken. Meeste antivirustoepassingen kunnen identificeren en wormen op een computersysteem te neutraliseren. Bovendien helpt regelmatig bijwerken van de computer antivirus toepassing uw computer beschermen tegen worm aanvallen.