Wat Is de bestanden met de extensie voor een Word-Document?

Word-documenten hebben vooral de bestandsextensie '.doc ', al zijn er veel meer mogelijk bestandsextensies. Andere programma's zijn opgesprongen en dientengevolge, is er niet langer een extensie die alleen kan worden geopend of gemaakt door Microsoft Word.

De feiten

Een Word-document kunt hebben een bestanden met de extensie .doc, .docx, .xml, .html, .txt, .rtf en andere variaties van. doc. De belangrijkste extensie die is gekoppeld aan Microsoft Word is .doc of .docx, afhankelijk van de versie van Word wordt gebruikt.

Geschiedenis

De extensie .doc werd oorspronkelijk gebruikt voor documentatie. Als tekstverwerkingsprogramma's vorderde, .doc vast met diverse software, met inbegrip van WordPerfect en later Microsoft Word, een onderdeel van Microsofts productiviteit suite, Office. Als .doc meer geassocieerd met woord geworden, hebben andere toepassingen voor .doc sterk verminderd. Versies van Microsoft Word, beginnend met Word 2007, gebruiken de extensie .docx in plaats van. doc. Dit type van document bevat XML- of extensible markup language.

Typen

Word-documenten kunnen verschillende soorten extensies hebben. De belangrijkste bestandsextensies van Word .doc en .docx, en vormen een normale tekstverwerkingsdocument. In webtoepassingen, .xml wordt gebruikt, maar het is niet beperkt tot het Internet. Bestanden met de .txt zijn tekstverwerkingsdocumenten zonder opmaak zoals lettertypen, vet en cursief. Een RTF-bestandsindeling, of .rtf, is een bestandsextensie die is ontwikkeld door Microsoft voor platformonafhankelijke gebruik. Hierdoor verschillende softwaretoepassingen afgezien van Microsoft Word als .rtf bestanden kunnen worden geopend.

Misvattingen

Hoewel Word van bestanden met .rtf, .txt, .html, .xml en meer maken kunt, zijn deze bestandstypen niet beperkt tot Word. Zelfs .doc bestanden kunnen worden gemaakt met behulp van andere tekstverwerkingstoepassingen. Er is niet langer een extensie die is strikt een Word bestanden met de extensie.

Plaatsvervangers naar Word

Andere programma's kan maken de bestanden met de extensies voor dezelfde als Word. OpenOffice is een open-source productiviteit suite die bevat een programma genaamd "Schrijver," waardoor .doc-bestanden. Er zijn talloze van programma's die maken kunnen .html-bestanden en XML-bestanden, met inbegrip van sommige die zijn zo eenvoudig als Kladblok, die bovendien .txt-bestanden kunt maken. WordPad maakt ook .txt dossiers, evenals .rtf-bestanden.