Wat Is de bestanden met de extensie LNK?

Wat Is de bestanden met de extensie LNK?


Meer dan één bestandstype gebruikt de extensie LNK, maar tenzij u sommige zeer specifieke software geïnstalleerd op uw machine hebt, zullen de meeste LNK-bestanden Microsoft Windows-snelkoppeling bestanden.

Snelkoppelingen

Snelkoppelingen zijn een manier van het starten van uitvoerbare bestanden vanaf elke locatie in de Windows-interface zonder eigenlijk het uitvoerbare bestand naar die locatie verplaatsen. Alle programma's in het menu Start zijn snelkoppelingen, net als de pictogrammen op het bureaublad.

LNK bestandsinhoud

Elk LNK-bestand bevat een naam, een tekenreeks dicteren welke opdracht wordt uitgevoerd wanneer de snelkoppeling wordt uitgevoerd (meestal bestaande uit het pad van een uitvoerbaar bestand en eventuele argumenten geleverd aan dat uitvoerbare), een locatie om in te voeren en een pointer naar een pictogrambestand. Merk op dat de extensie LNK niet verschijnt zelfs wanneer Windows is ingesteld op het weergeven van bestandsextensies, omdat het wordt beheerd door een waarde in het Windows-register, dat standaard is ingesteld op altijd verbergen de uitbreidingen van snelkoppelingen.

Andere mogelijkheden

Veel zeldzamer LNK-bestanden bevatten databasebestanden voor geavanceerde openbaring en configuratie bestanden voor de toepassing voor neurale-net simulatie werkstations. Als je hebt nooit gehoord van een van deze, zijn de LNK-bestanden op uw systeem vrijwel zeker Windows snelkoppeling bestanden.