Wat Is de bestanden met de extensie CDL?

Bestandsextensies kunnen verwarrend zijn, zoals er een grote verscheidenheid van bestandstypen is. Deze bestandsextensies kunnen u bepalen wat voor soort programma is nodig om het bestand te openen, en met behulp van het verkeerde soort programma zal vaak leiden tot een foutbericht weergegeven. Wat kan het maken van dingen vooral verwarrend is dat dezelfde bestandsextensie door veel verschillende soorten programma's kan worden gemaakt.

CADKEY geavanceerde designtaal

Een gebruik van de bestanden met de extensie CDL is vanuit het CADKEY programma. CADKEY was een populaire CAD 3D draadframe programma. In 2003 werd het overgenomen door het bedrijf Kubotek, en het programma is niet bijgewerkt of verbeterd in de afgelopen jaren. Er is echter een online community voor CADKEY gebruikers.

CaseWare Working Papers documentkoppeling

Een ander bestandstype met de extensie CDL is een documentkoppeling binnen het programma CaseWare Working Papers. Dit programma biedt voor het beheer van documenten, samenwerking in real-time en controleren van wijzigingen. Binnen het programma dat het is vaak noodzakelijk om te zetten een link naar een document, net als een snelkoppeling in Windows Verkenner, waardoor een CDL bestanden met de extensie.

NetCDF CDL metagegevens

Een ander programma dat gebruikmaakt van de bestandsextensie CDL is NetCDF. Dit programma is eigenlijk een verzameling van verschillende interfaces die zijn geoptimaliseerd voor toegang tot gegevens. Dit programma wordt gebruikt voor een verscheidenheid van verschillende programmeertalen, waaronder C, Fortran, C++ en Java.

SignLab vectorafbeelding

CDL bestandsextensies kunnen ook gemaakt worden vanuit het SignLab programma. Signlab is gemaakt voor het teken. Het staat voor gemakkelijke ontwerp en bewerken van tekenen dat vervolgens kunnen worden afgedrukt op printers van Roland merk. Vector grafische bestanden worden gebruikt voor afbeeldingsbestanden die kunnen worden gespiegeld of gedraaid binnen het programma.

Andere toepassingen

Bij gelegenheid, zijn er andere gevallen waarin de bestandsextensie CDL zal worden gebruikt. Dit omvat AUD20. Adobe Audition CDL en Discus.CDL. De voormalige wordt gebruikt door een Adobe presentatieprogramma genaamd auditie, en de laatste is vanuit een disc-labeling programma; noch bestand is gekoppeld aan een van de bovengenoemde programma's.