Wat Is de bandbreedte van de T3?Breedband is een populaire en snelle manier om te verbinden met Internet. Breedband verbindingen zijn niet overal beschikbaar, als de infrastructuur die nodig is ter ondersteuning van een breedbandverbinding is niet op zijn plaats in vele landelijke gebieden in het hele land. T3 internetverbindingen zijn een soort van breedband Internet-verbinding die gebruikmaakt van een telefoonlijn glasvezelkabel om gegevens te verzenden.

Wie gebruikt de bandbreedte van de T3?

Bedrijven zijn de primaire gebruikers van T3-bandbreedte. Bedrijven liever dit soort internetverbinding vanwege zijn betrouwbaarheid en zeer snelle gegevens overdrachtsnelheden. Grote hoeveelheden gegevens worden dagelijks overgebracht van bedrijfslocaties, T3 Internet verbinding maken met een ideale manier om te verbinden met het web.

Infrastructuur

De infrastructuur die nodig is ter ondersteuning van T3 internetverbindingen is zeer hoog tech. Fiber optic kabels worden gebruikt als de wijze van transmissie van voice en data via een netwerk van T3. Typisch, een T3 Internet lijn is gescheiden van de telefoonlijn van de faciliteit, maar de lijn T3 kan ook worden gebruikt als de bron van de telefoondienst. Koperen lijnen worden soms gebruikt in plaats van optische vezelkabels; fiber optic lijnen evenwel hogere data transfer snelheden.

Prestaties

T3 internetverbindingen zijn zeer betrouwbaar. Gebruikers van een T3-netwerk waarderen het feit dat de Internet-verbinding is voortdurend in verbinding staan; dat wil zeggen, de Internet verbinding niet hoeft te worden ingesteld elke keer dat een gebruiker wenst te verbinden met Internet. T3-lijnen zijn zeer snel, met verbindingssnelheden oplopen tot 44,6 megabytes per seconde (mbps). Ter referentie, T1 lijnen, een ander type breedbandverbinding heeft verbindingssnelheden van ongeveer 1,5 mbps. Dit hoge tempo is wenselijk in situaties, zoals een bedrijf, waar veel gebruikers zijn verbonden met het Internet op een bepaald moment.

Kosten

Een T3-internetverbinding kunnen erg duur zijn. Volgens Data Connect Enterprise, kan een networking bedrijf gevestigd in Olney, Maryland, T3-bandbreedte kosten maar liefst 15.000 dollar per maand, op het moment van publicatie. T1-lijnen, zijn terwijl het verstrekken van een veel langzamer internet-verbinding, daarentegen veel beter betaalbaar worden, met een gemiddelde prijs van $800 per maand. Een bedrijf moet wegen de voordelen ten opzichte van de kosten van het installeren van een T3-lijn om te bepalen of dit type verbinding een slimme beslissing is.