Wat Is Cat 5 telefoon draad?

Wat Is Cat 5 telefoon draad?


Cat 5-kabels, ook bekend als Ethernet-kabels, bevatten sets van draden gebruikt om computers met elkaar en met het Internet. Ze krijgen hun naam van de telecommunicatie-industrie "categorie 5" kabel. Ze worden gebruikt tussen een computer en een breedband modem, tussen modems en routers, en tussen routers en computers.

Samenstelling

Vier paar gedraaide draden bevinden zich in de Cat 5-kabel. De kabeluiteinden worden met RJ45-connectoren beëindigd. Deze aansluitingen zijn qua uiterlijk en de functie te standaardtelefoonlijnen modulaire stekkers, al zijn ze groter. De kabelparen binnen zijn kleur gecodeerd. Twee kabelparen en hun overeenkomstige pinnen op de RJ45-connectors dragen een signaal van de zender van de computer, en een ander paar draagt het ontvangen signaal. De twee aanvullende paren in de kabel worden niet gebruikt.

Networkings

Meer dan één computer verbinden met het Internet en computers om elkaar te verbinden via een router zodat bestanden kunnen worden gedeeld, is een router verbonden met een breedband modem, zoals een DSL- of kabelmodem, via een Cat 5-kabel. Routers hebben meestal vier aansluitingen voor Cat 5 verbindingen, waardoor een tot vier computers, zowel Windows' PCs en Apple Macs, worden onderling verbonden en verbonden met het Internet, maken van een LAN-netwerk of LAN.

Lengtes en snelheden

Cat 5-kabels komen in verschillende lengtes. Korte lengtes worden gebruikt om te gaan tussen een modem en een router, die vaak naast elkaar, en de dichtstbijzijnde computer liggen. Langere kabels kunnen worden uitgevoerd naar computers die zich bevinden in de andere kamers. Kabels tot 100 voet in lengte zijn beschikbaar op office aanbod en home elektronica winkels. Loopt van maximaal 328 voeten, die ligt op 100 meter, geven voldoende prestaties. Cat 5-kabels verwerkt overdrachtssnelheden van 10 tot 100 Mbps (megabits per seconde). Voor hogere gigabit Ethernet systemen van 1000 Mbps, zijn Cat 5e of Cat 6 kabels aanbevolen om transmissiefouten, aangezien deze kabels behandelen de hogere frequenties nodig zijn kunnen.

Cross-over Cat 5-kabels

Cat 5-kabels zijn aangesloten "dwars door," dat wil zeggen, pin aan pin, voor verbinding tussen een modem en een computer, een modem en een router en een router op een computer. Twee computers kunnen worden rechtstreeks met elkaar verbonden zonder tussenkomst van een router, maar u moet een Cat 5 cross-over kabel gebruiken. In deze configuratie kabel pin 1 en 2 worden gekruist-over op pin 3 en 6, verbinden de transmissie uitgang van elke computer aan op de ingang van de ontvanger van de andere.

Directe Versus draadloze verbindingen

Een draadloze router aansluiten op uw modem, heeft het voordeel dat ze kunnen gebruiken een computer overal in het huis zonder te worden beperkt tot specifieke vaste locaties waar een Cat 5-kabel kan worden aangesloten. Draadloze verbindingen voorkomen dat de noodzaak voor de visserij van de Cat 5-kabels onder het huis of down door muren andere locaties die computer te bereiken. Directe kabelverbindingen zijn echter sneller en veiliger dan draadloze systemen.