Wat Is bestand Isass.Exe?

Elke computer met een Microsoft Windows-besturingssysteem installateur daarop bevat een "lsass.exe" bestand. De eerste letter in de naam van dat bestand is een kleine letters "L." Er zijn echter een aantal virussen en Trojan programma's in omloop met wat lijkt op de dezelfde bestandsnaam.

Local Security authenticatieserver

De legitieme Windows proces lsass.exe bevindt zich altijd in de map C:\Windows\System32. Dit proces is verantwoordelijk voor het controleren dat gebruiker logins op uw computer geldig zijn. Het is een vereist onderdeel van Microsoft Windows en zal vereisen een herstart van het systeem als uitgeschakeld.

Andere exemplaren van lsass.exe

Er zijn verschillende variaties van schadelijke software waarmee het bestand naam lsass.exe teneinde casual detectie. Sommige van deze kunnen extern toegang tot uw computer, terwijl anderen zal het downloaden van extra schadelijke inhoud zonder uw medeweten of toestemming. In andere gevallen kan het bestand vermommen zich met behulp van een hoofdletter "i" in plaats van de kleine letters "L."

De lsass.exe bestand op mijn Computer legitiem is?

In het algemeen, zijn legitieme kopieën van lsass.exe uitvoeren vanaf en alleen gevonden in de map C:\Windows\System32. Kopieën van lsass.exe die elders is opgeslagen op uw computer zijn meestal kwaadaardige en moeten worden verwijderd. Het meest effectieve middel om te bepalen is als er een virus of Trojaan, echter dat momenteel bijgewerkte en betrouwbare antivirus- en anti-malware software installateur voort uw computer. Er zijn verschillende goede antivirus/anti-malware programma's beschikbaar op het Internet gratis (zie bronnen).