Wat gebeurt er bij het installeren van een nieuwe interne harde schijf?

Wat gebeurt er bij het installeren van een nieuwe interne harde schijf?


Of u nu de vervanging van een schijf beschadigd of verouderd of alleen het toevoegen van een nieuw station op uw systeem uw opslagruimte vergroten, is installeren van een interne harde schijf een upgrade die bijna iedereen kan uitvoeren. De meeste moderne harde schijven gebruiken de SATA-standaard, welke functies slanke kabels die gemakkelijk te oriënteren en sluit goed aan. De enige tool die u nodig hebt bij het installeren van een nieuwe harde schijf is een schroevendraaier.

Voorbereiding

Ten eerste back-up van alle belangrijke bestanden en documenten voordat u een upgrade van uw PC. Als u een oude schijf vervangt, doen dit als een vanzelfsprekendheid, maar back-up van uw gegevens is een goed idee, zelfs wanneer u bent alleen het toevoegen van nieuwe hardware. In de overgrote meerderheid van de gevallen, upgrades gaan snel en soepel, maar het is altijd best om veilig met informatie die je niet kunt veroorloven te verliezen. Na het uitschakelen van uw PC, Verwijder ook de kabel van de macht te verminderen de kans op ontvangst van een elektrische schok. Vervolgens kunt u open te stellen het geval en aan de slag.

Kabels

De volgende stap is het bereiden van de kabels. Als u een harde schijf vervangt, kunt u gewoon loskoppelt van de stroom- en gegevenskabels en hergebruiken met het nieuwe station. In het geval van een tweede schijf moet u sluit een tweede SATA-kabel aan op de volgende beschikbare aansluiting op uw moederbord en selecteer een vrije aansluiting in uw voeding. Zorg ervoor dat beide kabels de baai in die u wilt installeren van uw nieuwe harde schijf zal bereiken.

Installatie

Als een oude schijf verwijdert, eerst Verwijder de vier schroeven die het station op zijn plaats en schuif het station uit de baai. Vervolgens plaatst u het nieuwe station in de baai, en plaats deze door het invoegen van alle vier schroeven los voordat ze met de schroevendraaier aanscherping. Als u een nieuwe schijf installeert, plaatst u ze in een baai waarmee zoveel luchtstroom tussen de twee harde schijven mogelijk. Sluit de stroom- en gegevenskabels. Sluit uw zaak en sluit de externe voeding en uw computer aanzet.

Afronden

Als u alles correct hebt aangesloten, is het BIOS van uw computer detecteert automatisch het nieuwe station. Als dit niet gebeurt, alles uitgeschakeld en alle verbindingen opnieuw controleren. Zodra uw systeem de schijf herkent, moet u het opmaken vóór eerste gebruik. Als u hebt vervangen uw primaire harde schijf, opstarten vanaf de Windows-installatieschijf te formatteren en installeren van het nieuwe besturingssysteem, terwijl als er een secundaire station kun je gewoon opstarten in Windows en het formaat van het venster van de Computer, gevonden in het menu "Start".