Wat doe je met een bestand in quarantaine?

Als u een bestand naar uw computer downloadt en uw antivirus software u waarschuwt dat het bestand is geïnfecteerd, kan de antivirussoftware het bestand in quarantaine plaatsen. Als u niet zeker bent wat het quarantaine proces is of hoe het te verwerken, leren hoe te werken met uw antivirusprogramma om uw computer veilig.

Functie

De functie van de quarantaine van uw antivirus beschermt uw computer wanneer u downloadt een bestand dat kan worden geïnfecteerd met malware of een virus. De toepassing wordt het bestand verplaatst naar een quarantaine gedeelte van uw harde schijf, een gebied waar het bestand niet toegankelijk voor het besturingssysteem is, de computer beschermen tegen infectie.

In quarantaine geplaatste bestanden identificeren

Controleer de directory in quarantaine geplaatste bestand wanneer u een waarschuwing tijdens de quarantaine van de toepassing ontvangt. Als de bestandsnaam er niet vertrouwd ziet, uw antivirus software wellicht identificatie tools of een supportteam die u kan helpen smalle neer. Laat het bestand veilig in quarantaine gehouden totdat u kunt uitzoeken van de functie en de oorsprong, die u zal helpen beslissen hoe het best om door te gaan met het geïnfecteerde bestand.

In quarantaine geplaatste bestanden herstellen

Wanneer een bestand in quarantaine is geplaatst, de computer kan niet langer toegang tot het, dus als het in quarantaine geplaatste bestand essentieel aan een toepassing is, die toepassing niet werken zal, zolang het bestand in quarantaine is geplaatst. Meeste antivirus toepassingen hebben een "Recover" of "Schone" functie voor in quarantaine geplaatste bestanden die probeert te desinfecteren van het bestand, een ingesloten virus verwijderen. Wanneer de toepassing bepaalt dat het bestand niet langer een bedreiging is, het wordt hersteld naar de oorspronkelijke locatie in functionele staat.

In quarantaine geplaatste bestanden verwijderen

Wanneer u hebt vastgesteld dat een bestand kan niet worden hersteld of niet noodzakelijk voor alle toepassingen is, is een ander alternatief het verwijderen van het bestand volledig, waardoor het virus risico op hetzelfde moment. Wanneer een antivirustoepassing een bestand in quarantaine verwijdert, is de actie meestal onomkeerbaar.