Wat betekent het blauwe scherm van dood op een Computer?

Niets lijkt meer angst in de harten van degenen die het internettijdperk omarmen dan het opstarten van hun computer te worden toegejuicht door de Blue Screen of Death. De bijnaam bedacht door techneuten verwijst naar het scherm dat wordt weergegeven wanneer er een fout opgetreden is en de computer niet naar behoren functioneren. Het scherm gaat blauwe en witte tekst en getallen ingevuld. Gelukkig, het probleem kan vaak worden opgelost en de computer is meestal niet echt dood. Neem een diepe adem.

Opnieuw opstarten

Als een eerste stap, altijd behandelen een Blue Screen of Death door de computer te rebooten. Druk op de power-knop totdat de computer uitgeschakeld. Wacht 10 seconden en vervolgens zwenking op weerom voort.

Secties

De Blue Screen of Death bevat vier secties en gegevens die overeenkomt met de status van elk: de werkelijke foutbericht, de modules in het geheugen modules die worden geladen moesten voordat de fout is opgetreden en de huidige status van de kerneldebugger geladen.

Werkelijke foutbericht

De werkelijke foutbericht vindt u een code en een omschrijving van de fout. De beste manier aan te pakken een fout is Noteer de naam en nummer en doe een Google-zoekopdracht. Zelfs als u niet de informatie begrijpt als je een tech persoon belt, hebt u specifieke informatie om hem te geven.

Modules in het geheugen

Deze sectie op het blauwe scherm vertelt u wat al heeft geladen. Door te kijken naar deze lijst, weet u wat is zeker niet een probleem veroorzaakt.

Modules te laden

Deze lijst vertelt u wat was gepland voor schoen opwaarts volgende voordat de fout. Afhankelijk van het soort foutmelding dat uw computer wordt weergegeven, kan het u vertellen wat de mogelijke oorzaak van het blauwe scherm. Bijvoorbeeld, als een plug-in het stuurprogramma het probleem veroorzaakt, kunt Haal het, opnieuw opstarten en het probleem verholpen.

Kerneldebugger

Een kerneldebugger kunt twee computers met hetzelfde besturingssysteem verbinding maken via een RAS-verbinding of een null-modemkabel. Wanneer een Blue Screen of Death op de eerste computer optreedt, is informatie van de eerste computer verzonden naar de tweede computer.