Wanneer Was de uitvinder van de Dell-Computer?

Michael Dell is de Schepper van Dell-Computers. Dell begon het bedrijf in zijn slaapzaal in mid-jaren 1980 met de visie van IBM compatibele computers rechtstreeks aan de consument verkopen. Dell-Computers is uitgegroeid van bescheiden begin in één van's werelds grootste PC-fabrikanten.

Eerste computers

Michael Dell gebouwd zijn eerste computers in 1984. Dells eerste computers waren van IBM-compatibele en gemaakt van voorraad onderdelen. PC's Unlimited was de voornaam van de bedrijfsvoering van Dell computer.

Vertakking

In 1985 werd Michael Dell ontwierp en bouwde zijn eigen computer voor de eerste keer. Dells eerste computer heette de Turbo-PC.

Naamswijziging

Michael Dell veranderde de naam van zijn computer bedrijf in Dell Computer Corporation in 1988. In 1989, Dell Computer Corporation gebruikt on-site computer service in plaats van de detailhandelaars.

Eerste Dell Retailers

In 1990, heeft Dell computers via magazijn clubs en computer superstores verkocht. In 1996 begon Dell de verkoop van computers op het Internet.

Grote verkoop

In 1999 werd Dell het grootste verkopende personal computerbedrijf in de Verenigde Staten. Dell Corporation van inkomsten was gemeld bijna $200 miljoen in 2000.

Beyond Computers

Dell uitgebreid in de 2000s, haar werkzaamheden tot andere elektronische apparaten zoals televisies en digitale audiospelers. In 2003 veranderde Dell Computer Corporation haar naam naar Dell, Inc.