Waarom werkt niet nagevuld inktcartridges in sommige Printers?

Waarom werkt niet nagevuld inktcartridges in sommige Printers?


Nagevuld en remanufactured inktcartridges bieden meer afdrukken mogelijkheid voor minder geld dan gemerkte cartridges van de fabrikant. Echter, zij niet altijd werken net zo goed als je kan hopen. Nagevuld cartridges kunnen verstoppen vaker, produceren van lagere kwaliteit prints of simpelweg weigeren te erkennen van de printer. Verschillende inkt formules en chips op de inktcartridge kunnen voorkomen dat u met succes met behulp van een nieuwe vulling.

Klompen

Derde party inkten, vooral voor printers die gebruikmaken van pigment-gebaseerde inkt formules, zijn vaker te verstoppen en drukfout dan inkten gemaakt door de fabrikant van de printer. Derde partij fabrikanten hebben geen toegang tot de printer vennootschappelijk eigen formules. Terwijl ze zou kundig voor wekken een nauw overeenkomt met de oorspronkelijke inkt verwijdert, zal het resultaat niet hetzelfde. Derde party inkten kunnen bloeden meer op het papier of verdwijnen sneller. Na verschillende vullingen, perforaties in de cartridge kunnen leiden tot snellere verdamping, wat leidt tot dikker printerinkt en een verhoogd risico op klompen.

Cartridge Chips

Veel printerfabrikanten omvatten een elektronische chip op de cartridge zelf. Deze chip bewaakt inktniveaus binnen de patroon, soms tot de druppel. Zodra de cassette inkt opraakt, de chip meldt aan de computer en de printer dat de cartridge leeg is en het is tijd om te veranderen van uw inkt. Deze chip kan niet speurder een refill, echter en signalering van een lege cartridges, zelfs als er veel inkt kan houden.

Chip Resetters

Inkt refillers gebruiken een batterijbedreven chip resetter die de cartridge chip naar volledig terugstelt. Dit is de reden waarom de gekochte remanufactured cartridges hebben minder compatibiliteitsproblemen dan degene die u thuis bijvullen. Dit relatief goedkoop apparaat duurt een paar seconden om te werken en vereist dat u alle cartridges uit de printer verwijderen. Het werkt ook alleen op specifieke printer merken en modellen.

Het resetten van het huis

Sommige mensen herstellen hun printers en cartridge chips thuis, gebruik geen speciale apparatuur. Gewoon openen en sluiten van de printer, alsof u de cartridge hebt gewijzigd of fietsen van de stroomvoorziening van de printer werkt op sommige modellen. Anderen dat u kunt blijven zelfs met een waarschuwing "inkt bijna". U kunt wat chips resetten door het plaatsen van een stukje tape over de contacten, dan in de printer plaatst. De specifieke procedure verschilt per printer. Reset-modellen die een lichtsensor gebruiken voor het detecteren van lege cartridges door de kleuring van het transparante deel van de cartridge met een permanent marker.

Waarschuwing

Met behulp van derden inkt is legaal, maar kan uw garantie ongeldig. Veel printerfabrikanten zal niet ondersteunen als een nagevuld cartridge schadelijk is voor uw printer. Vermijd navullen cartridges of met behulp van derden inkten als de printer nog onder de garantie.