Waarom werken ondertitels in Windows maar niet direct in mijn DVD speler?

Waarom werken ondertitels in Windows maar niet direct in mijn DVD speler?


Ondertitels op DVD video lijken redelijk eenvoudig op de kijker, maar onder de motorkap zijn er een verscheidenheid van conflicterende formaten en bestandstypen die beïnvloeden wanneer de ondertiteling kunnen worden bekeken. Een DVD die ondertitels niet weergeven op een DVD-speler, maar die geeft ze weer op een computer, heeft waarschijnlijk een ondertitel bijhouden dat incompatibel is met de DVD-Video-formaat.

DVD-Video

DVD-Video is dat de officiële indeling voor elke DVD van de Noord-Amerikaanse bestemd voor afspelen in een commerciële DVD-speler. Het bevat specificaties voor hoe de audio en video moeten worden digitaal gecodeerd voor snelle opslag op schijf, alsmede optioneel extra tracks die kunnen worden gebruikt voor ondertiteling, interactieve scherm inhoud, extra scènes en andere voorzieningen. De Ondertitelformaat wordt opgeslagen als een gerenderde afbeelding, in plaats van tekst. Dit is gelijk aan een webpagina die gebruikmaakt van afbeeldingen voor koppen en andere tekst decoratie; u kunt kopiëren en plakken van tekst die wordt weergegeven in de hoofdtekst van het artikel, maar kan niet kopiëren of plakken van de tekst die is gemaakt in een kop, want het is niet langer tekst.

Ondertitel formaten

Op computer DVD's zijn er veel verschillende soorten ondertitelsporen die kunnen worden gebruikt. Merendeel van deze formaten bewaart de tekst zonder opmaak in de ondertitel track, naast een tijdcode die op welk punt in de video afspelen en voor hoe lang aangeeft, dat elke ondertitel moet worden weergegeven op het scherm. Extra instructies kunnen worden opgenomen in verschillende formaten. De video kan bijvoorbeeld een ondertitel verplaatsen naar een andere rand of hoek van het scherm wanneer de standaard locatie een belangrijk onderdeel van de video zou bedekken.

Windows ondertitels

Tijdens het afspelen op een Windows-computer, de software decodeert de digitale gegevens in de video van de weergegeven, en bepaalt ook het bereik van de specificaties van de ondertitel die zal worden begrepen. Wanneer voorgesteld met een tekst met tijdcodes Ondertitelformaat, kan de software mogelijk te maken dit op de vlieg voor schermweergave. Dit is de reden waarom een werkende computer die DVD ondertitels niet weergegeven kan wanneer het wordt gebruikt op een commerciële DVD-speler. Op deze DVD, video en audio is in het DVD-videoformaat, en dus bruikbaar door ofwel de computer of de speler, maar de ondertitels niet zijn opgeslagen in een indeling die de speler kan begrijpen.

Ondertitel oplossingen

Het is niet mogelijk om een DVD die ondertiteling niet kan tijdens DVD speler gebruik weergeven vast te stellen. Dit probleem is het meest gebruikelijk in gekopieerd of hobbyist DVD's, dus als de DVD u wenst te bekijken een commerciële release is, een aangeschafte kopie van de schijf waarschijnlijk niet idem uitvaardiging zijn zal. U kunt controleren het vakje vóór de aankoop om er zeker van te zijn dat het gesloten captioning is opgenomen. De eenvoudigste alternatieve oplossing is de computer verbinden met het TV-scherm met een video-adapter, zodat het afspelen van de DVD op de TV.