Waarom niet Firefox Import Bookmarks?

Handmatig toevoegen van bladwijzers naar Firefox kunnen tijdrovend, vooral als u talrijke posten toe te voegen vanuit een andere browser of computer hebt. Om te helpen met dit, Firefox heeft de mogelijkheid om meerdere bladwijzers automatisch tegelijk importeren, en hoewel deze functie meestal goed werkt, de invoer soms kan mislukken als gevolg van problemen met het bladwijzerbestand. Meestal kunt u deze problemen met een paar minuten werk corrigeren. Andere keren Firefox verschijnt alleen te hebben gefaald bij de invoer, wanneer in feite de bladwijzers op een ongebruikelijke locatie beschikbaar zijn.

Incompatibele bestanden

Niet alle bestanden opslaan van bladwijzers zijn compatibel met Firefox. Firefox alleen bladwijzers geïmporteerd uit HTML-bestanden. Kunt u het type bestand dat u hebt voor het importeren van met de rechtermuisknop op en selecteer 'Eigenschappen'. Het bestandstype wordt vervolgens vermeld om te "type bestand." Als u probeert te importeren een back-up van de bladwijzer die Firefox gemaakt, zal de invoer niet werken omdat die bestand een bestand dat JavaScript Object Notation (JSON is). Voor het gebruik van dit bestandstype, u moet Klik op de "Import en back-up"-optie in de bibliotheek van Firefox bookmark en Markeer "Restore", en klik vervolgens "Kies archief/bestand."

Beschadigde gegevens

Soms mislukken invoer als het bladwijzerbestand is beschadigd. Als het bestand beschadigd is, kan Firefox sommige of geen van de bladwijzers importeren uit. U zal niet noodzakelijkerwijs wordt een foutbericht weergegeven als dit het geval, zodat u proberen het bestand te importeren naar een andere browser om te zien kunt of de invoer werkt of mislukt. De enige manier om dit probleem te verhelpen is om opnieuw het bladwijzerbestand met welke browser u oorspronkelijk gebruikt.

Profielen

De bladwijzers die u gebruikt, of u deze importeren of hen zelf maakt, zijn uniek voor uw Firefox-profiel. Meestal hebt u slechts één profiel, maar als iemand nieuwe profielen heeft gemaakt of als Firefox een nieuw profiel heeft gegenereerd, een bladwijzer import lijkt te mislukken als u deze importeren in één profiel en vervolgens Firefox met een ander opent. Om dit hebt gecontroleerd, klikt u op de knop "Start" en type "firefox.exe -p" in het zoekvak. Druk op "Enter". Er verschijnt een lijst met Firefox-profielen. Als u meer dan één ziet, klik op een profiel en klik op "Start Firefox." U kunt zoeken naar de geïmporteerde bladwijzers in dat profiel. U kunt Herhaal dit proces en werken door alle van de profielen te vinden van uw bladwijzers. Wilt u het profiel met uw bladwijzers instellen als de standaard op dat profiel en selecteer "Don't ask bij het opstarten", klik vervolgens op "Start Firefox."

Bladwijzers locatie

Als u uw bladwijzers importeren en vind dat u ze niet overal vinden, kunnen ze geïmporteerd naar een locatie die u niet gewend bent. Als u op het bladwijzerpictogram in de buurt van de rechterbovenhoek van het venster en klik op "Toon alle bladwijzers", kunt u alle bladwijzers weergeven in de bibliotheek van de bladwijzer. U ziet uw bladwijzers en bladwijzermappen in het linker navigatievenster. Geïmporteerde bladwijzers worden weergegeven in een map met de naam voor de browser die ze vandaan komen, zoals "Uit Internet Explorer" of "Van Opera." U kunt de bladwijzers ordenen door te slepen en neer te zetten naar andere locaties. Bladwijzers in de sectie "Bookmarks Toolbar" zal verschijnen aan de bovenkant van uw Firefox-venster, als uw bladwijzerbalk is ingeschakeld.