Waarom moet ik Norton gebruiken?

Waarom moet ik Norton gebruiken?


Een studie uitgebracht door Forrester Research in 2010 onthuld dat internetgebruik had gesprongen met 121 procent in de afgelopen vijf jaar. Een schijnbaar eindeloze aantal toepassingen voor het Internet-bereik van streaming films voor het kopen van muziek om te communiceren met vrienden en familie. De diepte van activiteit en informatie beschikbaar op het Internet maakt het een uitstekende voedingsbodem voor criminele activiteiten. Zonder een programma zoals Norton om te beschermen tegen kwaadwillige internetactiviteit, verlaten gebruikers zich open aan een groot aantal problemen.

Bescherming tegen macrovirussen

De Norton-producten helpen bewaken computergebruikers tegen virussen in de vorm van wormen, bots, spyware en spam. Een virus is een stukje software gemaakt om te grote schade aanrichten door het verspreiden van computer naar computer. Een virus kan via een e-mailbijlage of een programma gevonden op het Web worden gedownload. Een virus kan verbergen in een videobestand of een afbeelding. Wanneer een computer een virus heeft het kan vertragen of douchebox, toepassingen en printers kunnen stoppen met werken, of gehele bestanden en harde schijven kunnen worden verwijderd. De Norton-software waarschuwt voor mogelijk gevaarlijke downloads die virussen zouden kunnen bevatten. Het scant bestanden, evenals e-mailbijlagen en bijlagen van onmiddellijke berichten. Het programma ook scant de computer om te zoeken van alle bestanden die zijn geïnfecteerd.

Identiteitsbescherming

Cybercriminelen kunnen vinden en persoonlijke informatie van credit card nummers om wachtwoorden te stelen. Bijvoorbeeld, met een tactiek bekend als phishing, cybercriminelen instellen legitiem ogende websites die gebruikers truc te geloven dat ze zijn het geven van informatie aan een vertrouwde bron. Norton bevat een anti-phishing-onderdeel dat waarschuwt tegen deze soorten websites en hen verhindert verschijnen.

Norton biedt voor verdere bescherming, een two-way firewall om te stoppen met virtuele indringers toegang hebben tot computers. Het programma omvat ook Netwerkmonitoring voor gebruikers om erachter te komen als iemand is toegang tot of het bekijken van hun draadloze thuisnetwerk.

Prestatiecontrole

Naast het bieden van bescherming tegen Internet virussen en hackers, kan Norton ook verbeteren de prestaties van een computer. Norton scant de bestanden en toepassingen om te bepalen als een van de programma's problemen met de prestaties veroorzaken van een computer. De software kan vervolgens aanbevelingen doen aan de computer te verbeteren en het terug draaien in topconditie. De scanning-component ook maakt gebruikers bewust van alle potentieel schadelijke programma's op de computer. Voor sommige, kan programma's scannen afleiden of verschijnen op het verkeerde moment. Norton verstrekken verbruiker voor scannen plannen en kan worden verplaatst naar de achtergrond tijdens het bekijken van films of het spelen van spelletjes.

Lopende ondersteuning

Norton is ook handig voor computergebruikers zelfs nadat een virus of andere schadelijke programma heeft genomen wachtstand. Norton kan gebruikers een USB, DVD of CD van de meest waardevolle informatie van hun computer maken, zodat het kan worden hersteld in geval beschadigd is geraakt. Als een probleem optreedt, kan de back-up van de computer krijgen bijvallen en lopende. Norton ook biedt ondersteuning voor ononderbroken en zal de computer automatisch bijwerken met updates voor het programma.