Waarom moet ik een Router & een Adapter voor draadloze?

Waarom moet ik een Router & een Adapter voor draadloze?


Een draadloos netwerk kan verschillende computers een internetverbinding delen. Als u wilt een draadloos netwerk maken, kan een router verbinding maken met de modem kabel, DSL of schotel. Om te verbinden met het draadloze netwerk, moet een computersysteem een draadloos-netwerkadapter.

Hoe werkt een Router

Een draadloze router is een apparaat waarmee meerdere computers verbinding maken met een netwerk. Op de router serveert gegevenspakketten naar elke computer en Internet pagina en gegevens verzoeken van de computers aangesloten op van de router lokaal gebiedsnetwerk beantwoordt. Veel draadloze routers toestaan voor zowel bekabelde en draadloze verbindingen.

Hoe werkt een netwerkadapter

Een netwerkadapter kan een computer om te communiceren met een local area network. Een computersysteem kan bevatten meer dan één netwerkadapter is aangesloten; een computersysteem moet echter ten minste één netwerkadapter om te communiceren met het netwerk bevatten. Een netwerkadapter is gecodeerd met een speciale id een adres Media Access Control, of 'MAC', ook wel genoemd. Elke MAC-adres is uniek voor de netwerkadapter. Dit MAC-adres identificeert de netwerkadapter een modem of een router.

Router communicatie

De router communiceert met de kabel, DSL of satelliet modem. Wanneer een computersysteem een verzoek voor gegevens maakt, de router stuurt de aanvraag naar de modem en de modem worden de gegevens opgehaald vanaf het Internet. Wanneer de router met de computers die zijn verbonden met het LAN-netwerk communiceert, slaat de router de MAC-adressen voor elke netwerkadapter die communiceren met de router. Terwijl de gegevens het local area network invoert, de router stuurt de gegevens naar de aanvragende computersysteem, en verzoeken om gegevens uit de computer daarna verwerkt.

Netwerkcommunicatie Adapter

Een netwerkadapter mededeling gegevenspakketten gaande van de router naar de computer ontvangt en doorstuurt van gegevenspakketten naar de router van de computer. In het geval van meerdere netwerkadapters is verbonden met een enkel computersysteem (zoals met een bestand of netwerk-server), elke netwerkadapter communiceert met de router afzonderlijk.

Voordelen

Een draadloze router kan een computer met een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter verbinding maken met het local area network zonder een hard-wired verbinding. Hierdoor kan een computergebruiker om de computer overal binnen de radio-zendbereik van de draadloze router.