Waarom mensen Computer misdaden plegen?

Waarom mensen Computer misdaden plegen?


Computer criminaliteit komt in vele verschillende rassen. Als nieuwe computer technologie├źn ter beschikking worden gesteld, is er zeker wel iemand op de loer in de cyber-schaduwen die klaar om te exploiteren, testen of profiteren van gaten in de beveiliging die zich kunnen voordoen. Computers zijn zo overwegend nu dat computercriminaliteit uitgegroeid de meest wijdverbreide criminele activiteit ter wereld tot is. Maar wat motiveert iemand om te proberen of computer misdaden plegen?

Gemak van anonimiteit

Computercriminaliteit is gestegen in een astronomische tempo, groot deel te wijten aan het gemak waarmee een dader onopgemerkt of anoniem kunt blijven. Het is veel gemakkelijker om weg te komen met de criminele activiteiten in een cyber wereld dan in de echte wereld. Echter, de mogelijkheid om IP-netwerkadressen track is steeds meer hele tijd, waardoor het moeilijker om onzichtbaar wanneer online blijven. Toch is er een sterk gevoel van anonimiteit die anders trekken kan respectabele burgers te verlaten hun ethiek bij het nastreven van persoonlijk gewin.

Ontoereikende juridische bevoegdheid

Computernetwerken span letterlijk de hele globe. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor een regering of een agentschap van de wetshandhaving te vaardigen of wetten af te dwingen wanneer computercriminelen zijn ingesteld in het buitenland. In veel gevallen zijn computercriminelen eigenlijk gesteund door hun lokale overheden, in een poging om de computer spionage of cyberterrorisme uitvoeren. Deze criminelen kunnen uitvoeren van hun misdaden van de computer uit een gevoel van plicht naar hun respectieve landen, en zijn in staat om dit te doen zonder vrees voor arrestatie of vrees.

Oude misdaad, nieuwe technologie

Veel computer criminelen gebruiken hun computers slechts als een logische uitbreiding van "traditionele" misdaden die van computertechnologie profiteren kunnen te helpen vergemakkelijken of uitvoeren van het misdrijf. Misdaden zoals kinderpornografie, identiteit diefstal en geld scams zijn in veel gevallen gemakkelijker gemaakt door het gebruik van een computer. Geautomatiseerde software kan worden geprogrammeerd om te stelen van de krediet-kaart aantallen, persoonlijke-identificatie-informatie en zelfs van de GSM-codes. Door het stelen van persoonlijke gegevens, kan een computer crimineel nog ernstiger criminele activiteit onder de gestolen identiteit proberen.

Holding een wrok

Schadelijke computercodes zoals wormen en virussen worden vaak verspreid door iemand die streeft naar het veroorzaken van schade aan een persoon of bedrijf--eventueel over het verliezen van een baan, waargenomen onethisch zakendoen of misschien zelfs jaloezie of afgunst. Deze partijen willen vernietigen of verlamde hun doelstellingen voor de voldoening van het zien van hen lijden onder de gevolgen.

Trilling van het spel

Voor vele computercriminelen, kunnen de opwinding en uitdaging van de exploitatie van een computersysteem worden te groot om te weerstaan. Computer goeroes zijn berucht voor het verzamelen van informatie over specifieke netwerken en software ontwerpen dat ze een onweerstaanbare drang om op een proef gesteld hebben. Helaas, veel van deze informatie vertaalt in computersystemen in een of andere manier illegaal in gevaar te brengen. Echter de verleiding van "het kraken van de code" blijft een belangrijke factor in het verleiden sommigen om computer misdaden te plegen.