Waarom Is Firefox verhinderen pagina's omleiden?

Firefox heeft een verscheidenheid van verschillende functies waarmee u uw algemene surfen op het Internet kunt. Een van deze opties is om te voorkomen dat omleidingen die automatisch, hetzij door de manier van een script of via de meta-tags optreden. Als je het bericht dat Firefox een redirect, heeft verhinderd zijn omdat iemand heeft gegaan in de voorkeuren en de optie geselecteerd die dit gedrag definieert. U kunt ook een andere hoeft te worden.

Toegankelijkheid

De instelling die automatisch omleiden stopt is eigenlijk een toegankelijkheidsoptie, niet een veiligheidsmaatregel. Dit komt omdat het gebruik van automatische omleidingen is hard op visueel gehandicapte gebruikers met schermlezers of gebruikers die niet veel ervaring met het Internet hebben. Verenigingen die verband houden met toegankelijkheid in het algemeen adviseren tegen het gebruik van automatische pagina redirects, maar de middenweg is dat moderne browsers bieden een optie waarmee wordt voorkomen deze automatisch dat wordt omgeleid wanneer dat nodig is.

Wijzigen van de instelling

De mogelijkheid om omleidingen is in het menu Voorkeuren onder de optie "Geavanceerd". Op de pagina Geavanceerd van het menu, selecteer 'Generaal'. Hier ziet u drie opties onder de kop van de toegankelijkheid. De derde, "Waarschuw me wanneer websites probeer redirect of Herlaad de pagina" is wat maakt Firefox een pagina redirect stoppen. Uit te schakelen en druk op de knop "Sluiten" te verlaten het voorkeurenvenster.

Redenen voor automatische omleidingen

De meest voorkomende reden dat mensen instellen van automatische omleidingen is te verplaatsen van de bezoekers uit een oude URL naar een nieuwe. Door het opzetten van een automatische omleidingen, annuleerteken verbruiker worden naar de nieuwe locatie zonder te behandelen op alle koppelingen te klikken of het lezen van alle informatie over de oude pagina. Bepaalde soorten omleidingen ook helpen voorkomen van koppeling rot, waar wordt verwezen naar een oude pagina leiden tot een doodlopende weg. In plaats daarvan, de oude links omleiden naar de nieuwe locatie.

Veiligheid

De handeling van het automatisch omleiden van een pagina is niet op zich een aanleiding tot bezorgdheid, maar dat betekent niet dat je niet moet voorzichtig zijn. Als u bent automatisch omgeleid naar een pagina, zorg ervoor dat het de pagina die u wilde bezoeken. Geef geen inloggegevens of persoonlijke informatie op de site zonder zeker te weten dat de website legitiem is. Controleer voor het protocol "https" in de URL en een geldig Secure Sockets Layer-certificaat; deze informatie is doorgaans beschikbaar via een groen slotje aan de linkerkant van uw URL in de locatiebalk.