Waarom is Firefox houden opknoping?

Mozilla Firefox is een gratis webbrowser die is uitgebracht in November 2004. Vele jaren en bijgewerkte versies later, Firefox is een van de meest gebruikte browsers op het Internet. Zijn frequente patches, updates en aanpassingen maken het een typisch stabiele browser; in tegenstelling tot sommige andere browsers, worden problemen met Firefox vaak vrij snel opgelost. Een gemeenschappelijk probleem met Firefox is echter opknoping en bevriezing, iets dat kan veroorzaken veel problemen, terwijl u surft.

Duidelijke gegevens & opnieuw opstarten

Als u uw browser open voor langere tijd laat, kan veel tijdelijke gegevens verzamelen en uiteindelijk beginnen te vertragen. Duidelijk start uw cache en cookies, uw browser om te zien als het versnelt helemaal. Merk op dat u weer inloggen op sommige sites wellicht nadat u dit hebt gedaan. Door het opschonen van gegevens, geeft u uw browser een beetje van een nieuwe start, en het duurt minder geheugen, dus het gladder draaien kan.

Stormloop ter vertrouwd wijze

Firefox in veilige modus is een hulpprogramma waarmee die u kunt u verschillende problemen om te helpen een probleem lokaliseren. Houd de "Shift" toets terwijl het openen van Firefox om het venster 'Firefox Veilige modus'. In dit venster check "Alle invoegtoepassingen, uitschakelen" klik vervolgens op "Doorgaan in veilige modus." Testen van uw browser voor een paar minuten om te zien of de ophanging al dan niet optreedt. Als dit niet gebeurt, dan is de bron van de ophanging is een van de add-ons die u hebt geïnstalleerd. Allemaal uitschakelen, dan inschakelen hen één voor één om te zien welke het probleem veroorzaakt. Dit zou ook een goed moment om te gaan door middel van uw add-ons en verwijderen die u niet nodig hebt.

Updates uitvoeren

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles up to date is te verhogen de kans dat u een versie van de software die worden opgelost met eventuele problemen die u misschien zult moeten. Firefox bijwerken door te klikken op "Help," dan "Over Firefox." Als er updates beschikbaar zijn, installeert u deze. Controleer ook of dat uw flitser is up-to-date door Adobes Flash downloadsite te bezoeken. Tot slot alle uw invoegtoepassingen bijwerken door te klikken op 'Tools' dan 'invoegtoepassingen'. Klik op het pictogram van de kleine versnelling in de bovenste rechts door de zoekbalk, dan klik op "Check for Updates."

Beginnen met vers

Als al het andere faalt, kunt u volledig het afvegen van en het opnieuw installeren van Firefox. Desinstalleren als u andere programma's zou: met behulp van de knop Start om het Configuratiescherm te openen, te klikken op 'Een programma verwijderen' en de instructies op het scherm te volgen. Open vervolgens de "C" schijf, open de map "Program Files" en de "Mozilla Firefox" map verwijderen. Wanneer deze volledig is verwijderd, Firefox opnieuw te installeren om opnieuw te proberen. Alvorens dit te doen, reservekopieën van uw bladwijzers en neem nota van wat add-ons die je hebt, zodat u ze gemakkelijk opnieuw kunt terugvinden. Echter installeren ze een voor een om te zien of om het even welk van hen het probleem zich te herhalen is veroorzaakt.