Waarom is Firefox Crash als ik weg ben?

Wanneer Firefox telkens wanneer die deze niet gebruikt crasht wordt, kunt u informatie en downloads gestart voordat u de computer verlaten verliezen. Een occasionele crash als gevolg van inactiviteit is niets te vrezen; Als Firefox crasht elke keer als je weg bent, echter, kan dit duiden op een ernstiger probleem. Meestal kunt u dit probleem oplossen op uw eigen, zelfs zonder geavanceerde technische vaardigheden.

Eerste stappen

Mozilla, het bedrijf dat Firefox maakt, wordt gepleit voor een reeks stappen crash problemen diagnosticeren. De eerste stap is het bijwerken van Firefox naar de meest recente versie. Vervolgens Mozilla raadt aan dat u Firefox plugins, uw besturingssysteem, stuurprogramma's en Internet security software. Als alles up-to-date is, start Firefox in veilige modus door de "Option"-toets (Mac) of de "Shift"-toets (Windows) ingedrukt als het programma wordt gestart en ziet als het nog steeds vastloopt wanneer u de computer verlaat. Als het probleem zich weer voordoet, zijn de neerstortingen waarschijnlijk te wijten aan plugins, extensies of thema's.

Plugins, extensies en thema 's

Firefox is compatibel met de open-source, plugins, extensies en thema's die niet zijn getest of gecontroleerd als stabiel. Als één van uw add-ons een corrupte script of code bevat, kan het ervoor zorgen dat Firefox bevriezen wanneer inactief en, uiteindelijk, crasht. Om het probleem te isoleren, kunt u proberen de volgende opties één tegelijk en zie als Firefox crasht na het verlaten van het stationair: overschakelen naar het standaardthema, tijdelijk uitschakelen van add-ons, hardwareversnelling uitschakelen en alle extensies uitschakelen. Vernauwing van de bron van het probleem, kunt u identificeren van de problematische thema, extensie of plug-in en deze van uw computer verwijderen.

Computeractiviteit

Zodra u hebt uitgeschakeld problemen met Firefox, zijn aanhoudende problemen met crashen waarschijnlijk gerelateerd aan uw computeractiviteit. Zoekt u terugkerende factoren met crashes die gebeuren wanneer u weg bent: bestanden downloaden, is een specifieke website opengelaten of programma's actieve links. Een patroon kan geven een aanwijzing over de oorzaak van het probleem. Als Firefox telkens als die u open te laten crasht als een back-up wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld, mei uw CPU niet zitten kundig voor verwerken van beide functies.

Andere oplossingen

Want het is een gratis programma en vrijwilligers als een groot deel van hun probleemoplossing team maakt gebruik van Mozilla, Firefox geen snelle reacties voor het uitgeven van rapporten. Kunt u een crashrapport aan hun team op de support website van Mozilla, maar een snelle antwoord is onwaarschijnlijk. Op de korte termijn, kunnen uninstalling en reinstalling Firefox oplossen kwesties met betrekking tot corruptie dat tijdens de oorspronkelijke installatie gebeurde. Houd in gedachten dat het programma verwijderen Hiermee verwijdert u al uw bladwijzers. Zie de "Back-Up en herstel van bladwijzers" koppeling in de sectie Resources onder voor volledige instructies over hoe u kunt uw bladwijzers opslaan voordat u de installatie ongedaan maakt en hoe om ze te herstellen na de nieuwe installatie.