Waarom Is er geen Body-Tag in Frameset

Als u onbekend met framesets bent, kan u een HTML-document waarin ze bekijken en vraag me af waar de lichaamsmarkering is. Framesets hoeft geen body-tags om inhoud op een webpagina weer te geven. Deze HTML-elementen bestaan uit andere tags genoemd frames die u toestaan om externe inhoud in een webpagina insluiten. Aangezien framesets geen body-tags bevatten, neemt het niet veel code te plaatsen op een webpagina.

Framesets toepassingen

Stel dat u wilden drie vensters weer te geven op uw Web-pagina die inhoud van drie verschillende sites weergegeven. Je kunt dat met behulp van een frameset zoals hieronder getoond:

< frameset cols = "25%, 25%, 50%" >
< frame src = "URL1" / >
< frame src = "URL2" / >
< frame src = "URL3" / >
< / frameset >

Vervang "URL1," "URL2" en "URL3" met de URL's van de sites die u wilt weergeven. De drie percentagewaarden bepalen de breedte van de kolommen die worden weergegeven in elk van de framesets. Deze aan eventuele waarden die u wilt wijzigen.

Geen lichaam Tag

Zoals in het vorige voorbeeld getoond, bevatten framesets niet een traditionele lichaamsmarkering gevonden in regelmatige HTML-documenten. Framesets hoeft geen body-tags omdat framesets vervang ze met frame-tags. Een frame tag creƫert een window die naar een bron op het Web verwijst. Die resource kunnen een Web-pagina of zelfs een afbeelding die u zou willen verschijnen binnen uw hoofdpagina. Bijvoorbeeld, als je een venster weergeven op uw Web-pagina die een actuele weergave van de witte huis website weergegeven wilde, kan u dat doen door deze te plaatsen binnen een frameset op uw Web-pagina.

Niet-ondersteunde Browsers

Sommige Internet surfers kunt oude browsers die geen frames ondersteunen. Geschikt voor die gebruikers door het toevoegen van een markering < NOFRAMES > binnen uw frameset zoals in het volgende voorbeeld wordt getoond:

< noframes > deze browser ondersteunt geen frames. < / noframes >

Gebruikers die geen frames weergeven ziet het bericht opgenomen in de < noframes >-tag.

Als uw document wordt een XHTML DOCTYPE gebruikt, moet de inhoud binnen de markering < NOFRAMES > in een lichaam verklaring verschijnen zoals hieronder getoond:

< noframes >< lichaam > deze browser ondersteunt geen frames. < / body >< / noframes >

Dit is de enige keer dat u een lichaamsmarkering binnen een frameset ziet.

Overwegingen

Veel webpagina's past mogelijk niet geheel in kaders die klein zijn. Als een pagina in een frame groter is dan de afmetingen van het frame, moeten gebruikers schuiven om de inhoud te bekijken. Bezoekers van de site wellicht ook moeite bookmarking interessante inhoud zij in een frameset zien omdat browsers de URL van de pagina waarop de frameset in plaats van een frame binnen de frameset bladwijzer. Zoekmachines kunnen ook mislukken om te ontdekken van pagina's die zijn ingesloten in kaders die zich in framesets bevinden.