Waarom Is Craigslist populair?

Waarom Is Craigslist populair?


Craigslist, een zeer populair online zoekertjes, is een bekende wereldwijd hub voor het aansluiten van mensen lokaal (en niet-lokaal) voor een grote verscheidenheid van redenen, met inbegrip van handel. Oorspronkelijk ontwikkeld door Craig Newmark in San Francisco lokale evenementen en informatie te delen met vrienden, de populaire Zoekertjes nam af, en Newmark voorzien van de middelen uit te breiden zijn onderneming landelijk en uiteindelijk wereldwijd met meer dan 47 miljoen unieke gebruikers per maand.

Functies

Wat maakt Craigslist zo'n nuttige site is het brede scala van producten en diensten die worden aangeboden. Bijna elk type item kan worden gekocht of verkocht--van meubels tot auto's, woningen en onroerend goed. Naast handel rijden Craigslist fungeert als een persoonlijke verbinding site voor wie op zoek is naar een metgezel voor dating, vriendschap, delen of sociaal-politieke samenwerking. Baan posten voor die op zoek naar zowel het aanbieden van werkgelegenheid zijn ook een populaire feature van de site.

Gratis

Naast baan en vastgoed postings in een paar selecteren steden is Craigslist grotendeels een gratis service, beschikbaar zijn voor gebruik voor iedereen met een e-mailadres. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van vertrouwelijke of persoonlijke advertenties in kranten of op betaalde dating en commerce sites, die zeker een vergoeding vergt voor het maken van een aanbieding, en sommige zelfs bladeren andermans posten geplaatst.

Lokale

Craigslist segmenten zijn publiek op een zeer plaatselijk niveau, voornamelijk door de grootste stedelijke omgeving. Dit helpt gebruikers te verbinden met echte mensen in hun gebied voor persoonlijke advertenties, evenals te halen of te leveren goederen of diensten die zij kunnen hebben gekocht of verkocht. Hoewel eBay 25% van Craigslist vanaf 2011 bezit, helpt maken van transacties lokaal te vermijden kosten van online detailhandelaars, alsook de verzendkosten.

Anonimiteit

Wanneer u op Craigslist boekt, biedt de site u met een anoniem e-mailadres die wordt omgeleid naar uw juiste e-mailadres. Hierdoor kunnen de partijen die geïnteresseerd zijn in uw aanbieding om u te contacteren, zonder het vrijgeven van uw persoonlijke e-informatie voor spammers en scammers te zien en te misbruiken. Craigslist maakt ook gebruik van een peer-monitoring systeem van rapportage beledigend of zwendel postings, waarmee niet-nuttige postings tot een minimum beperkt blijven.