Waarom gebruik Laptops een Touchpad in plaats van een Trackball?

Waarom gebruik Laptops een Touchpad in plaats van een Trackball?


Touchpads en trackballs zijn beide aanwijsapparaten gebruikt voor het vertalen van de vinger en ontwerpresoluties aan de relatieve positie van een aanwijzer op het scherm. Terwijl touchpads functie tactiele sensoren voor het herkennen van de positie en de beweging van de vingers, detecteren trackball sensoren de rotatie van een bal in handen van een socket. Hoewel beide soorten aanwijsapparaten nuttig zijn kunnen, voorzien meer in het algemeen touchpads in tegenstelling tot trackballs van laptops.

Gemak

Trackballs zijn niet definitief inferieur aan touchpads, maar het laatste type van apparaat biedt gebruikers een handige manier voor het uitvoeren van taken op een laptop. Touchpads bieden een groter oppervlak om mee te werken dan vergelijkbare trackballs, toestaand gebruikers om een comfortabele hand positie te vinden. Touchpads lichte bewegingen van elke vinger kan detecteren en veel sterkte niet eisen. Vaak, vereisen touchpads geen extra knoppen worden gebruikt voor te klikken of te dubbelklikken op een positie op het scherm.

Functionaliteit

Touchpads bieden de basisfuncties van de muis-achtige, maar kan ook worden geconfigureerd voor een breed scala aan opdrachten afhankelijk van de behoeften van een gebruiker herkennen. De geavanceerde aanwijsapparaten kunnen worden geprogrammeerd voor het gebruik van bepaalde gedeelten van de touchpad functies zoals schuiven binnen een document of het openen van een bepaald programma. Gevoeligheid voorkeuren en waarborgen kunnen ook worden toegepast voor het aanpassen van de manier waarop die een bepaalde laptop touchpad zal functioneren. Fundamentele trackballs, aan de andere kant, scrollen mogelijkheden beperken en ondersteunen geen ingewikkelde programmering voor de apparaten sensoren.

Efficiƫntie

Aangezien touchpads functie tactiele sensoren die werken niet met de draaiing van een bal die wordt gehouden door een socket en draait rond twee assen, bieden touchpads een efficiƫnte installatie met betrekking tot hardware en aanwijzer precisie. Sinds de komst van de touchpad, is het gebruik van kleine trackballs, die al vaak op draagbare computers gezien hadden, geminimaliseerd.

Topografie

Touchpads dienst een dun en ergonomische ontwerp, dat gebruikers met een strak eindproduct biedt. Fundamenteel, trackballs vereisen het uitsteeksel van de bal zelf, die kan invloed hebben op de totale dikte van een laptop tijdens het productieproces in het behoud van een veilige afstand tussen de bal en het scherm voor wanneer de laptop is gesloten.