Waarom doet mijn Laptop scherm gaan leeg wanneer Open ik het op?

Waarom doet mijn Laptop scherm gaan leeg wanneer Open ik het op?


Wanneer u verhogen of verlagen van de deksel van een laptop, een schakelaar wordt geactiveerd om aan te geven of het wordt geopend of gesloten. Het scherm moet natuurlijk afgesloten als het wordt gesloten, en zoals het is wordt ingeschakeld, de videoadapter wordt geactiveerd en de achtergrondverlichting helderder het scherm. Als het scherm niet lichter, is het mogelijk dat een software-probleem de oorzaak is van het lege scherm, maar in de meeste gevallen het een hardwareprobleem is.

Videokaart

De videokaart bepaalt de weergave op het scherm van de laptop. Als het defect is, zal het scherm donker worden. Het je goed kijkt op het scherm en een vaag beeld kunt zien, er is niets mis met de videokaart. Een manier om dit te testen is om aan te sluiten op de laptop op een externe monitor. De videokaart moet zitten kundig voor het bureaublad worden weergegeven op de secundaire monitor met geen enkel probleem. Als u hebt vastgesteld dat is veroorzaakt door de videokaart, neem contact op met de fabrikant om te zien of het worden gerepareerd. In oudere laptops, de videokaart zit soldeerder naar beneden en kan niet worden vervangen zonder dat het hele moederbord vervangen.

Sluiten van de schakelaar

De nauwe switch bevindt zich meestal in de buurt van het gebied waar het deksel aan de basis van de laptop verbindt. Het wordt geactiveerd als het deksel wordt gesloten, en kan voortijdig worden geactiveerd als er stof en vuil in de weg. U moet openen uw laptop om te zien of er iets is dat een interfereren met de normale werking van de schakelaar.

Achtergrondverlichting

Als het scherm wordt zwart weergegeven, maar u nog steeds een vaag beeld op de achtergrond kunt maken, hebt u waarschijnlijk een slechte achtergrondverlichting. De achtergrondverlichting biedt voldoende helderheid op het scherm om het gemakkelijk viewable zelfs in lage lichtomstandigheden maken. Vervangen door de achtergrondverlichting van een bekende werkende laptop voor de diagnose van het probleem.

Omvormer

De omvormer is een plat bord die net onder de monitor en boven het toetsenbord zit. Het verbindt direct naar de achtergrondverlichting en levert stroom aan het. Daarom hebt u een defecte omvormer, zal de achtergrondverlichting niet werken. Dit wordt vaak verward met het hebben van een slechte achtergrondverlichting, omdat de symptomen meestal hetzelfde zijn. Soms ontstaat een slechte achtergrondverlichting vervormde kleuren op het scherm. Dit is de enige manier (met uitzondering van vervanging) om te weten of het probleem wordt veroorzaakt door de verlichting of de omvormer.

Kabels

Er zijn gegevens en power kabels die uw scherm op het moederbord aansluiten. Als deze kabels los zijn, niet alleen zult u tegenkomen een leeg scherm, maar het zal ook flikkeren of uitgeschakeld wanneer het deksel wordt verplaatst. Een snelle oplossing voor dit probleem is het openen van het deksel te groter dan een 90 graadhoek voordat ik overga op de laptop. Dit is een tijdelijke oplossing, echter, en het probleem zal geleidelijk verergeren naarmate de kabels blijven te glijden uit. In plaats daarvan, openstellen van de laptop en controleer of dat alle aansluitingen zijn beveiligd.