Waarom doen mensen recyclen Computers?

Waarom doen mensen recyclen Computers?


Technologie is voortdurend in beweging en met steeds meer computers op de markt, consumenten kijken hun apparatuur vaak bijwerken. Recycling van oude computers is een ecologisch verantwoorde manier te beheren van deze overgang.

Apparatuur Upgrade

Computer upgrades motiveren consumenten te recyclen van hun oude apparatuur. Computertechnologie is voortdurend in beweging en prijzen blijven dalen, upgrades meer haalbaar te maken voor de consument.

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Computers bevatten cadmium en lood, die beide tot ernstige gezondheidsproblemen gevolgen leiden kunnen als doorgespoeld in de bodem en drinkwater van stortplaatsen. Recyclage van computers vermindert de gevolgen van vervuiling en uitstoot van broeikasgassen, en behoudt waardevolle energiebronnen. De Environmental Protection Agency meldt dat elke miljoen laptops gerecycled in de VS is gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsgebruik onder 3.600 woningen.

Statistieken

In 2006 en 2007 gerecycleerd Amerikaanse burgers 48 miljoen computerproducten, terwijl 157 miljoen computerproducten (met inbegrip van monitoren, notebooks, toetsenborden, muizen) weg te gooien.

Overwegingen

Gerecycled computerapparatuur kan worden hersteld en doorverkocht of gedemonteerd in grondstof-producten. Consumenten moeten worden comfortabel met beide proces voordat het recyclen van apparatuur. Gebruikte of verouderde computerapparatuur kan ook worden gedoneerd aan scholen of not-for-profit organisaties en consumenten die doneren een fiscale aftrek op hun jaarlijkse BTW-aangifte kunnen indienen. Of u nu kiest om te recyclen of doneren, moeten consumenten bedenken veiligheid; back-up van alle relevante informatie en persoonlijke bestanden wilt verwijderen voordat het wegwerken van apparatuur.

Waar te recyclen

De meeste fabrikanten en detailhandelaren hebben recyclingservice in plaats die gratis of een kleine verwerkingsprijs vereisen. Dell, Apple, Gateway, HP en Lexmark zijn een paar die apparatuur recycling bieden aan klanten. Een lijst van recyclingbedrijven kan worden gevonden met de overheidsinstelling die recycling beheert, zoals de EPA, departement van natuurlijkehulpbronnen (DNR), departement van de milieukwaliteit of Department of Commerce. Diensten voor het afval verwijderen in steden en gemeenten kunnen ook elektronica verwijdering aanbieden.