Waarom de Firefox-schuifbalk verplaatsen naar de Top?

Waarom de Firefox-schuifbalk verplaatsen naar de Top?


Als uw schuifbalk plotseling naar de top van uw browserscherm beweegt, verliest u uw plaats op de webpagina. In de meeste gevallen is dit probleem het resultaat van een geavanceerde scrollen instelling die snel kan worden gewijzigd. U hebben ook kan het probleem door per ongeluk op de "Home"-toets.

Autoscrolling

Als autoscrolling is ingeschakeld in uw Firefox-browser, kan de middenknoop van uw muis te klikken op de schuifbalk wilt verplaatsen onverwacht veroorzaken. Terwijl een muis middelste knop kan worden gebruikt om een link, als u de koppeling missen en per ongeluk tikken op een leeg gedeelte van de webpagina, de cirkelvormige autoscroll-symbool verschijnt op uw scherm en de schuifbalk op zijn eigen bewegen zal. AutoScroll werkt het beste wanneer de muis een bladerwieltje in het midden, en niet een knop heeft.

Uitschakelen

Als autoscrolling de vloek van uw Firefox-ervaring wordt, is gemakkelijk de functie uitgeschakeld. Na de opening van het Firefox-menu in de linker bovenhoek van uw scherm, beweeg uw muis over de lijn van "Opties" en klik vervolgens op 'Opties' van het drop-down menu. Ga naar het paneel 'Geavanceerd' van het menu opties en selecteer de "Algemeen" tab. Uncheck de doos naast "Gebruik autoscrolling." Zodra u op 'OK' klikt, wordt de functie onmiddellijk uitgeschakeld.

Sneltoetsen

Uw schuifbalk kan ook verplaatsen naar de bovenkant van uw Firefox-browser als u druk op de "Home"-toets op uw toetsenbord. Deze sleutel is meestal aan de rechterkant van het bord, naast de "Backspace" toets of boven het toetsenbord. Als uw schuifbalk al in de buurt van de bovenkant van het scherm was, op de "Page Up"-toets kan ook leiden tot de bar om helemaal naar de top van uw browser.

Stuurprogramma 's

Bij zeldzame gelegenheden, een verouderde of onvolledige muisstuurprogramma kan ook leiden tot uw scroll functies werken onverwacht. Als u het begin van uw schuifbalk problemen naar een tijd toen had u net begonnen met een nieuwe muis lokaliseren kunt, ga naar de website van de fabrikant van uw muis en download de nieuwste versie van het vereiste stuurprogramma opnieuw.