Waar zijn Pantone kleuren in Illustrator CS4?

Waar zijn Pantone kleuren in Illustrator CS4?


Opgericht in 1963, produceert Pantone een verscheidenheid van kleur producten met inbegrip van plastic chips en digitale stalen. Het Pantone Goe staal systeem is compatibel met Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign en QuarkXpress en werkt op Microsoft en Mac computers. De stalen voor Illustrator gebruiken de extensie ".ai" en het kleurenmodel "1998 Adobergb."

Met behulp van Pantone-kleuren

Binnen een Adobe Illustrator-bestand, klik op de map "Windows". Ga naar "Stalen" om de "Stalen" venster te openen. Het venster uitvouwen door te klikken op de pijl in de linkerbenedenhoek van het venster en klik op de optie "Open stalenbibliotheek". Blader door de opties en klik op beide "PANTONE Goe bekleed," "PANTONE GoeBridge" of "PANTONE Goe." Elk van deze Staalbibliotheken lichtjes verschillende kleuren gebruikt. Elk van deze bibliotheken werken met Adobe Illustrator CS4.

Over de stalen

Het Goe-systeem gebruikt 2,058 effen kleuren die chromatisch zijn gerangschikt. Deze stalen zijn ontworpen voor gebruik met traditionele ink printers. Het systeem is gebaseerd op 165 volledig-sterkte kleuren beschikbaar in een verscheidenheid van sterke en tinten. Namen voor de kleuren zijn ontworpen om aan te duiden die van de volledig-sterkte kleuren het staal vertegenwoordigt. Bijvoorbeeld, is het staal "Pantone 14-5-2" uit de 14e kleur familie, op pagina vijf op plek twee.

Installeren van de bibliotheek

Als uw versie van de Adobe Illustrator niet over de Pantone-bibliotheek voor sommige reden beschikt, kunt u het handmatig installeren. Klik op de "Venster" optie en klik op "Staalbibliotheken" en 'Andere Library.' Open "Deze Computer" en zoek de Pantone-bibliotheek op uw harde schijf. Klik op deze map en open de "Application Support map." Klik op "Adobe" en "Illustrator" en klik op de Pantone-bibliotheek en klik op de knop dat wordt gelezen en 'OK'.

PANTONE producten

Als u wilt dat een eenvoudige visuele representatie van Pantone-kleuren, kunt u kopen Pantone plastic fiches. Deze chips zijn gemaakt van polypropyleen plastic en zijn alle één tint. De chips lijst de namen en de codes van de kleuren op hun rug en kunnen worden gelegd op een sleutelhanger om een set van chips die u via spiegelen kunt te maken. U kunt deze chips bestellen van Pantone één of meerdere tegelijk. PANTONE produceert ook een "kleur Manager"-software waarmee u om door de kleurbibliotheken te bladeren of om te synchroniseren van de bibliotheken met andere programma's, met inbegrip van de bibliotheken op de myPantone iPhone applicatie.