Voors en tegens van PowerPoint-presentaties

Voors en tegens van PowerPoint-presentaties


Misschien is geen gereedschap software of technologie zo gemakkelijk aangepast door het spreken in het openbaar en educatieve markten als van Microsoft PowerPoint. Oorspronkelijk bedoeld om samen te vatten gegevens in diagram of grafiek vorm voor gemakkelijk assimilatie door een publiek, deze trouwe visuals geprojecteerd op de muren miljoenen over de hele wereld zijn geworden de de facto standaard voor bijna elke presentatie. De truc om het houden van uw PowerPoint-presentatie effectief is om te weten van zijn beperkingen.

Leerstijlen

Sommige mensen zijn auditieve leerlingen, en sommige zijn visuele leerlingen, wat simpelweg betekent dat ze verwerken en bewaren van gegevens beter door horen of zien. Een van de voordelen van PowerPoint is dat het presenteert informatie gelijktijdig naar beide stijlen van de lerenden. Naarmate onze wereld meer globale, dat de software verhoogt publiek begrip voor non-native sprekers sinds, zelfs als je mist een paar van de gesproken tekst langs de weg, is de omtrek van het materiaal er nog steeds op de muur om te lezen.

Eenvoud

Een ander voordeel van de PowerPoint is de mogelijkheid om te vereenvoudigen van complexe argumenten of concepten tot een niveau dat de meeste mensen kunnen begrijpen. PowerPoint leent zich uitstekend voor de presentatie van een belangrijkste punt met drie met opsommingstekens sub punten onder. Het menselijk brein is genetisch ontworpen om het begrijpen van ideeën en informatie wanneer het wordt gepresenteerd in groepjes van drie, en de PowerPoint-software perfect in deze neiging speelt.

Begrip

Niet iedereen houdt van te zitten door middel van een PowerPoint-presentatie. Teveel sprekers bevinden zich ongemakkelijk voor een groep of -daling in de luie gewoonte van het gewoon lezen uit de dia's. Tenzij het is een zeer korte praten, zal dit een publiek snel vervelen. Terwijl de verleiding om te lezen uit de dia's groot is, moeten soms overweldigend, sprekers onthouden van doen. Één van de nadelen van de software is te laten doen van de presentatie voor u. Als de spreker gaat doen is lezen, misschien hij niet nodig in de eerste plaats. De presentatie moet een menselijke verbinding om in buiten materiaal, commentaren en anekdotes.

Inhoud

Het echte probleem met PowerPoint is dat het gekomen om te worden beschouwd door sommigen als een wondermiddel voor spreken in het openbaar en presentaties. De waarheid is dat het succes of de mislukking van elke presentatie neer op inhoud komt. Uw inhoud is meeslepend en goed georganiseerd, ofwel dat het saai en lukraak. PowerPoint repareren niet slechte inhoud of saai luidsprekers. Het is een hulpmiddel om een goede presentatie beter maar niet een magische pil te overwinnen van arme presentaties.