Voors en tegens van laserprinters

Voors en tegens van laserprinters


In 1969 creëerde is de laserprinter een steunpilaar voor veel van's werelds kantoren voor decennia. Laserprinters zijn werkpaarden, kunnen produceren boek-kwaliteit zwart-wit tekst van maximaal 200 pagina's per minuut. Een laserprinter geprint hebben zes pagina's tegen de tijd dat een inkjetprinter haar eerste voltooit. Laserprinters zijn echter niet zonder nadelen. Ze zijn duur en kostbaar te handhaven, en kan niet afdrukken met hoge kwaliteit foto's, waardoor ze een minder dan ideaal voor sommige omgevingen.

Snelheid

De snelste laser-printers kunnen afdrukken tot 200 pagina's per minuut, terwijl een inkjetprinter ongeveer 32 pagina's per minuut produceren kunt. De snelheid van laserprinters vertaalt naar verhoging van de productiviteit in kantooromgevingen, waar de meeste van's werelds laserprinters zijn gevonden.

De afdrukkwaliteit van tekst

Voor zwart-wit tekst, kan niets concurreren met een laserprinter behalve een drukpers. Laserprinters zijn de maatstaf waaraan alle andere printers. Zelfs onder extreme vergroting zijn de lijnen en curven van brieven perfect glad. Voor belangrijke zakelijke brieven, zal alleen een laserprinter doen.

Kleur en foto's afdrukken

Kleurenlaserprinters zijn kundig voor prent tekst in met behulp van meerdere toners--in cyaan, magenta en geel naast de typische zwarte kleur. Dit vertraagt de afdruksnelheid door ongeveer de helft. Laserprinters zijn ook in staat om af te drukken van foto's, maar dit is een gebied waar inkjetprinters de rand hebben; fotoafdrukken van de kwaliteit van laserprinters kan niet benaderen met inkjet-fotoprinters.

Leveringen

Laserprinters gebruiken toner cartridge, in plaats van de inkttanks gevonden in inkjetprinters. Elke tonercartridge kost ongeveer $100, en moet worden vervangen na elke 2.000 tot 5.000 pagina's, afhankelijk van het model en wat wordt afgedrukt. Een lege inkt tank voor een inkjet printer kost veel minder bij ongeveer $10 tot $15, maar kunnen alleen druk rond 300 pagina's van tekst voordat u inkt.

Prijs

Een instap laser printer kan worden gekocht voor minder dan $100. Deze printers zijn echter niet in staat om af te drukken met de volledige snelheid mogelijk in een laserprinter, hoewel de afdrukkwaliteit prachtig blijft. Voor de hele dag gebruik op kantoor kost bedrijf klasse laserprinters maar liefst $500 tot $800 en meer. Echter, vanwege het grote aantal pagina's dat kan worden afgedrukt met een tonercartridge met één, laserprinters zijn zo kosteneffectief op de lange termijn zoals zij productief zijn. Een laserprinter kopen als u een printer nodig hebt voor een kantooromgeving waarin meestal zwart-wit tekst wordt afgedrukt.